Zuluhood platforma za monitoring temeljena na zajednici

14. veljače 2021.

Zuluhood je mobilna aplikacija koja korisnicima omogućuje veću sigurnost doma i obitelji, na način koji sami odaberu. Aplikacija je temeljena na istraživanju tržišta koje pokazuje da se veliki broj ukućana u Europi, kada nije prisutan, brine o svojoj obitelji ili domu. No, istodobno, izrazito mali postotak kućanstava koristi se uslugama privatne zaštite.

"Zato je Zuluhood ponajprije htio približiti zaštitarske usluge svim korisnicima i učiniti ih dostupnijima. Također smo gledali u budućnost – sve je veći postotak uporabe pametnih sustava za sigurnost doma koje zaštitarske kuće sada ne podržavaju. To je također omogućeno Zuluhoodom jer će sve uređaje koji podržavaju IFTTT biti moguće nadzirati putem platforme Zuluhood. Htjeli smo dati ljudima jedinstven i fokusiran kanal komunikacije putem kojeg mogu pomoći jedni drugima u trenutku kada im ta pomoć zaista treba", kaže Maja Krejči čija je tvrtka Brombul razvila Zuluhood.

Privatna zaštita ili watcheri, odluka je vaša

Zuluhood, s jedne strane, omogućava kupnju usluga privatne zaštite, poput obilaska ili nadzora sustava pametnog doma onda kada je zaista potrebno, npr. tijekom vikenda, za vrijeme godišnjeg odmora ili bilo kada kad je potreban hitan obilazak. Zaštitari su obučeni za postupanje u hitnim situacijama ili za obavljanje sigurnosnih provjera, a njihov je dolazak zajamčen.

Tehnička inovacija koju uvodi Zuluhood upravo je mogućnost da zaštitarske kuće imaju nadzor putem sustava pametnog doma, koji će u Zuluhood biti integrirani putem platforme IFTTT. Na taj način svako upozorenje Zigbee senzor pokreta, u trenutku kada je vaša kuća prazna, može definirati kao alarm i uputiti u odabrani nadzorni centar.

Ilijana Grgić /Franjo Maltar