Željka Maras: Naši su proizvodi kao izmišljeni za ovo vrijeme

4. listopada 2020.

Popularni servis Jedem doma i njihova moderna priča u svijetu hrane dobila je nastavak - otvorili su svoju prvu trgovinu u zagrebačkoj Ilici. Do sada su se visokokvalitetna gotova i polugotova jela ovog brenda mogla naručiti putem web-shopa ili pronaći na policama nekih trgovina zdravom hranom.

Prve četiri godine poslovanja servis Jedem doma bio je specijaliziran za nabavu namirnica i kuhanje u domovima klijenata, a potom je poslovni model transformiran u proizvodnju visokokvalitetnih gotovih i polugotovih jela. Sadašnji koncept upravo je izrastao iz tog početnoga, kaže u razgovoru za Privredni Željka Maras, osnivačica i vlasnica servisa Jedem doma.

Transformacija se dogodila prošle godine od kada klijenti servisa mogu naručiti jela putem web shopa, a odnedavno su dostupna i u novootvorenoj trgovini Jedem doma u Ilici, u blizini zagrebačkoga Britanskog trga. Situacija s pandemijom i promjenama koje je donijela ohrabrila je mladu poduzetnicu na otvaranje prvoga vlastitog prodajnog mjesta.

Tim servisa Kuham doma razvio je 50-ak proizvoda – gotovih i polugotovih jela: od tradicionalnih, kao što su punjena paprika i gulaš, do modernih poput hladne juhe od cikle i jabuke, mini soparnika, filetirane srdele pohane u prosenim mrvicama, a od kojih su mnoga pogodna za vegane. U ponudi su i detoks-paketi i lunch boxevi za poslovne ljude i sve druge koji nemaju vremena pripremiti kvalitetno jelo.

I.B./F.M.