Prijavi se na natječaj i zazeleni svoju okolinu uz Zeleni pojas 2021.

15. veljače 2021.

Foto: Pixabay

INA ponovno pomaže zazeleniti okolinu u kojoj živite. Ako imate odličnu ideju kako to učiniti, iskoristite priliku sufinanciranja koju INA nudi kroz svoj program Zeleni pojas. Projekti i ideje koji doprinose zaštiti okoliša mogu se prijaviti u okviru natječaja koji je otvoren do 15. ožujka u ponoć.

Program Zeleni pojas je namijenjen svim organizacijama civilnog društva, javnim i obrazovnim ustanovama, parkovima prirode i dobrovoljnim vatrogasnim društvima u Hrvatskoj koji svoje ideje i projekte mogu prijaviti do 15. ožujka u ponoć. Na ovaj način je u proteklih sedam godina realizirano 111 projekta, koje je naftna kompanija sufinancirala s više od dva milijuna kuna, te je zazelenjen prostor veći od 65.000 m².

Posebnu pažnju Zeleni će pojas ove godine posvetiti revitalizaciji kopnenih i vodenih površina s ciljem očuvanja bioraznolikosti, sadnji autohtonih trajnih biljki te edukaciji mladih da misle „zeleno“. Pri nabavci opreme prednost će se davati onoj od ekoloških materijala.

Odluku o odabiru projekata u sklopu Zelenog pojasa 2021. donijet će INA-ina stručna komisija pojačana sveučilišnim profesorima i stručnjacima za održivi razvoj. Kao i prošlih godina, jedan projekt će odabrati Inini fanovi na Facebooku.

Najbolje realiziranim projektom Zelenog pojasa 2019. je proglašen projekt uređenja senzornog vrta za poticanje svih pet osjetila Udruge za terapijsko i rekreacijsko jahanje KAS iz Siska kojemu je cilj doprinijeti socijalnom uključivanju djece s teškoćama u razvoju i osoba s invaliditetom.

„Kroz Inin program Zeleni pojas, naša udruga je dobila podršku i pouzdanog partnera u izgradnji kvalitetnijeg društva. Preporučamo svima zainteresiranima da se prijave i iskoriste mogućnosti Zelenog pojasa za razvoj svoje lokalne zajednice“, rekla je Anita Trstenjak, tajnica Udruge za terapijsko i rekreacijsko jahanje KAS.

P.hr/I.B.