Zaprimljene neobvezujuće ponude za dokapitalizaciju Đure Đakovića

16. rujna 2020.

Foto: Đuro Đaković

Đuro Đaković grupa objavila je na Zagrebačkoj burzi da je zaprimila neobvezujuće ponude potencijalnih investitora za sudjelovanje u restrukturiranju dokapitalizacijom, ne iznoseći nikakve detalje o pristiglim ponudama.

"Smatramo da bi objava bilo kakve dodatne informacije u ovom trenutku mogla djelovati zbunjujuće i obmanjujuće na investicijsku javnost. Društvo će i dalje o svim relevantnim činjenicama pravovremeno izvješćivati investicijsku javnost", zaključuje se u objavi.

Inače, Đuro Đaković grupa sredinom lipnja objavila je javni poziv za neobvezujuće iskazivanje interesa investitora za sudjelovanje u restrukturiranju te grupacije dokapitalizacijom, za što su zainteresirani pisma namjere mogli poslati do 13. srpnja.

Kako je kompanija krajem srpnja objavila u polugodišnjem financijskom izvješću, "javni poziv pokazao je da postoji interes potencijalnih investitora i do kraja godine očekuje se nastavak ovoga procesa koji bi trebao dovesti do obvezujuće ponude za ulaganje." 

Iz kompanije nije bilo službenih objava ili potvrda o tome tko je iskazao interes, dok su neki mediji prenosili da je zaprimljeno sedam pisama namjere, od kojih se šest odnosilo na predmet natječaja, dakle dokapitalizaciju, a jedna je bila za posredovanje u traženju potencijalnih investitora te je eliminirana iz daljnjeg postupka.

 

Hina/P.hr