Zagrebačka IT tvrtka Ingemark ima novog direktora

9. svibnja 2022.

Hrvoje Ljubičić / Foto: Ingemark

Hrvoje Ljubičić novi je direktor Ingemarka, zagrebačke agencije za razvoj softvera prema narudžbi. Ljubičić je na toj poziciji naslijedio osnivača tvrtke Viktora Matića, koji ju je uspješno vodio od 2006. godine.

"S Ingemarkom me veže dugogodišnja suradnja na brojnim projektima, tako da sam upoznat s mogućnostima i ekspertizom tima koji ću, vjerujem, uspješno voditi. Pred tvrtkom je razdoblje snažnog rasta koje će pratiti usklađivanje postojećih i uvođenje novih procesa te daljnje usavršavanje zaposlenika, uz kontinuirani fokus na kvaliteti isporučenih projekata", rekao je Hrvoje Ljubičić.

Prema riječima osnivača Viktora Matića, koji će ubuduće imati savjetodavnu ulogu u osnaživanju tehnološkog dijela tvrtke, tvrtka je pouzdani partner nekima od najvećih kompanija u jugoistočnoj Europi i brojnim tvrtkama iz zapadne Europe, Bliskog istoka i SAD-a i u fazi je snažnog rasta. Stoga je pojačanje na upravljačkoj razini logičan i prirodan slijed usklađen s daljnjim poslovnim nastojanjima tvrtke.

Ingemark je prije dvije godine započeo proces interne reorganizacije kao podršku organskom rastu tvrtke i prepoznatim mogućnostima u kontekstu razvoja poslovanja. Rezultati su se vrlo brzo pokazali; tvrtka je postala znatno skalabilnija i počela organski rasti. Trenutno zapošljavaju više od 60 stručnjaka, a očekuju kako će do kraja ove godine svoj tim ekipirati s još barem desetak stručnjaka.

P.hr/I.G.