Zagrebačka pivovara investirala 18 mil. kn u logistički centar u Zaprešiću

21. rujna 2022.

Foto: Zagrebačka pivovara

Zagrebačka pivovara predstavila je investiciju u logistički, distributivni i komercijalni centar u Zaprešiću, vrijednu gotovo 18 milijuna kuna.

Ulaganje koje je predstavljeno u Zaprešiću nastavak je investicijskog ciklusa Zagrebačke pivovare u proširenje proizvodnih i skladišnih kapaciteta.

"Novi investicijski ciklus obilježio je ovu za nas vrlo važnu godinu, u kojoj slavimo 130 godina postojanja", kazao je predsjednik Uprave Zagrebačke pivovare Miroslav Holjevac.

Ciklus ovogodišnjih investicija, kako je rekao, važan je jer povećava konkurentnost na tržištu i kvalitetu usluga kupcima.

Podsjetio je da je u lipnju predstavljena investicija od 64 milijuna kuna u tehnološki naprednu liniju za punjenje i pakiranje limenki u proizvodnom pogonu u Zagrebu.

Miroslav Holjevac Miroslav Holjevac / Foto: Zagrebačka pivovara 

Investicijom u Zaprešiću proširene su logističke površine i natkrivene skladišne površine te kamionski terminal, što će osigurati sigurniji i jednostavniji protok prometa.

Osigurane su i dodatne skladišne površine nužne zbog povećanoga proizvodnoga kapaciteta i novoga proizvodnog asortimana. Ukupno je izgrađeno 5.400 četvornih metara novih skladišnih hala i dodatnih 9.000 četvornih metara vanjskih logističkih površina, među kojima i novi terminal za kamione.

Gradonačelnik Zaprešića Željko Turk rekao je da poslovanje Zagrebačke pivovare u Zaprešiću značajno doprinosi poslovnom imidžu grada i privlačenju novih investitora.

Gradska uprava, kako je kazao, aktivno radi na stvaranju povoljne poslovne klime i razvoju nove gospodarske zone koja je planirana uz buduću istočnu obilaznicu grada čija će trasa prolaziti upravo uz novi logistički, distributivni i komercijalni centar.

Time će se dodatno unaprijediti već sada odličan prometni položaj Zaprešića, a nadamo se da će nova ulaganja u komunalnu infrastrukturu pozitivno utjecati i na daljnja ulaganja i razvoj Zagrebačke pivovare u Zaprešiću, rekao je Turk.

Investicijski ciklus Zagrebačke pivovare, kako je rečeno, nastavit će se i u iduće dvije godine kada se očekuje i velika investicija u modernizaciju linije za punjenje povratnih staklenih boca.

Hina/P.hr