Zagreb dobio najveći privatni art kampus u regiji

9. srpnja 2020.

Foto: United POP akademija

Unatoč pandemiji koronavirusa EMI Institute, ustanova za obrazovanje u području audio inženjeringa i glazbene produkcije, upravo je dovršio investiciju u novi kampus koji se nalazi u Zagrebu. Vrijednost investicije iznosi oko tri milijuna kuna, što znači da se radi o najvećem ulaganju te vrste u Hrvatskoj.

Zahvaljujući ovoj investiciji kampus je postao najveći privatni art kampus u cijeloj regiji. EMI Institute je 2018. godine pristupila globalnom brendu United POP. Na kampusu površine 450 metara četvornih opremljen je veliki glazbeni studio, foto studio, make up i design studio… U njemu se nalaze moderno opremljene učionice, odjeli za marketing i organizaciju događanja, projektni odjel, odjel za grafički dizajn te referada i studentska podrška. Osim u Zagrebu, ova ustanova ima mini kampuse u Ljubljani, Rijeci i Splitu.

“Izgradnja kampusa krenula je još u veljači, ali nas je situacija s koronavirusom malo omela tako da smo službeno otvorenje u krugu kolega, predavača i suradnika proslavili tek 27. lipnja. Zbog cjelokupne situacije s pandemijom još uvijek čekamo jedan mali dio opreme. Radi se o opremi za grafički dizajn i fotografiju, te opremi za uređenje predvorja. Predvorje je zamišljeno kao lounge zona, gdje će  studenti moći pripremiti kavu i ostale napitke kako bi se odmorili za vrijeme pauze”, kaže Marin Gospić, ravnatelj United POP akademije.

Marin Gospić, United POP akademijaFoto: Marin Gospić/ Foto: United POP akademija

Partnerstvo s United POP-om

Prekretnica u radu ove ustanove bila je 2018. godina, kada su EMI Institute i United POP sklopili partnerstva. Tada su uz glazbenu produkciju pokrenuti novi odjeli i preddiplomski studij, u partnerstvu s prestižnim londonskim sveučilištem University of West London.  United POP je poznata globalna akademija koja ima 25 kampusa u cijelom svijetu - od Madrida, Pariza, Berlina, Amsterdama, preko Melbourne i Pekinga pa sve do Zagreba.

“Nakon preddiplomskog studija na United POP akademiji, zahvaljujući partnerstvu s renomiranim University of West London, dodjeljuje se završna diploma. University of West London pohađali su neki od najpoznatijih svjetskih glazbenika: Freddie Mercury, Pete Townsend, Alex da Kid, Robert Orton... U Hrvatskoj poslujemo već 12 godina, a osim u Zagrebu, imamo manje kampuse u Splitu, Rijeci i Ljubljani. Do sada smo obrazovali preko 300 polaznika, a neki od njih su ostvarili velike uspjehe i zasjeli na vrhove top lista. Neki su se zaposlili u glazbenom studiju, a dio njih je posao pronašao na Live sustavima”, ističe Marin Gospić.United POP akademija, predavanje

Program obrazovanja

U programu obrazovanja nalazi se pet odjela, od kojih svaki od njih unutar sebe ima šest modula. Svaki pojedini modul traje po šest mjeseci.

“Naši odjeli Audio Engineering, Photo & Design, Fashion & Make Up te Marketing & Management kombiniraju teoriju i praksu. Sve se to radi pod vodstvom naših iskusnih predavača“, kaže Marin Gospić. Otkriva kako ova Akademija ima ambiciju postati još veća i bolja. Namjeravaju se, pojašnjava, još bolje pozicionirati na području ove regije.

"Takav iskorak planiramo postići nadograđivanjem postojećih programa obrazovanja i studija za praktičnu nastavu, konstantnim ulaganjem u opremu, osluškivanjem interesa potencijalnih korisnika naših usluga i naravno praćenjem trendova. Uvijek ima prostora za napredak. Interes postoji, a ono što ljude privlači kod nas je personaliziran i praktičan pristup u nastavi, male grupe, predavači koji imaju ogromno iskustvo i, naravno, najmodernija oprema. Naša ekipa predavača sastoji se od dokazanih profesionalaca. Neki od njih su zvijezde u svojim specijalnostima", pojašnjava ravnatelj Akademije.

Gospić dodaje da su nastavni programi različito koncipirani po stupnjevima. "Imamo stupanj Certifikat koji traje šest mjeseci, zatim Diplomu koji traje dvije  godine i Preddiplomski studij koji traje tri godine. Nakon predidiplomskog studija University of West London našim polaznicima dodjeljuje titulu Bachelor of Arts", zaključuje Marin Gospić.

 

 

Jozo Vrdoljak