Zaba najbolja banka za financiranje trgovine i izvoza

13. siječnja 2020.

Foto: Pixabay/Ilustracija

Prema Euromoneyjevoj Anketi o financiranju trgovine i izvoza za 2020., UniCredit je najbolji globalni pružatelj usluga u području financiranja trgovine i izvoza te je imenovan vodećom bankom u kategorijama Savjetovanje, Financiranje, Sveukupna izvedba i Proizvodi, kao i najboljim pružateljem usluga u Zapadnoj Europi te Srednjoj i istočnoj Europi.

Zauzeo je i treće mjesto na globalnoj razini u kategoriji „Tržišni lider“, kategoriji koja kombinira prodor na tržište, postotak poslovanja  i podataka o prometu, radi stvaranja sveukupne ljestvice najboljih banaka za financiranje trgovine i izvoza.

UniCredit je osvojio mnogo prvih mjesta na rang listama pojedinih država, a među njima se izdvojila i Hrvatska, odnosno Zagrebačka banka koja je proglašena najboljom u kategorijama Tržišni lider te Najbolji pružatelj usluga.

Opseg i dubina UniCreditove geografske pokrivenosti dodatno se odražava u činjenici da je banka na prvom mjestu u kategoriji Tržišni lider i u Austriji, Bosni i Hercegovini, Bugarskoj, Češkoj, Mađarskoj, Italiji, Rumunjskoj, Rusiji, Srbiji, Slovačkoj, i Turskoj.

Euromoneyevo priznanje još je jedna potvrda vodeće tržišne pozicije Zagrebačke banke na području financiranja trgovine i izvoza, kaže Nikolaus Maximilian Linarić, član Uprave Zagrebačke banke. "Ona je rezultat dugogodišnje tradicije i iskustva, ali i stalnog praćenja tržišnih zahtjeva i kreiranja novih poslovnih rješenja za klijente u ovom području. Nastavljamo unapređivati naše usluge te u narednom razdoblju planiramo daljnju digitalizaciju tradicionalnih instrumenata financiranja trgovine i izvoza te nova rješenja u području upravljanja potraživanjima i likvidnošću", kaže Linarić.

Anketa, koja se provodi već devetu godinu za redom, uspoređuje povratne informacije prikupljene od preko 7.000 korporativnih klijenata, koje uvjerljivo ukazuju na UniCreditovu stručnost u razvoju i plasiranju proizvoda, vrhunsku korisničku uslugu i duboko razumijevanje svojih ključnih europskih tržišta.

Veoma smo ponosni na ove rezultate, rekao je Richard Burton, UniCreditov voditelj Korporativnog i investicijskog bankarstva. "Svojim klijentima nastojimo kontinuirano pružati proizvode i usluge najviše kvalitete, usredotočujući se na razvoj inovativnih rješenja prilagođenih zadovoljavanju potreba naših klijenata. Ova Euromoneyjeva anketa prepoznaje naše kontinuirane napore u ovim područjima dok nastojimo pružati podršku realnom gospodarstvu i graditi snažne odnose s klijentima. Ovi su odnosi u središtu svega što radimo, te bismo htjeli iskoristiti ovu priliku da se zahvalimo svojim klijetima na njihovom kontinuiranom partnerstvu i potpori", kaže Burton.

UniCredit nastavlja ulagati u inovacije u području financiranja trgovine i izvoza– ponajprije putem svog nagrađivanog korisničkog portala Trade Finance Gate-a – te ostaje posvećen zadovoljavanju potreba svojih klijenata pružanjem po mjeri izrađenih rješenja iz područja financiranja trgovine  i izvoza i rješenja vezano na korištenje radnog kapitala.

P.hr/K.S.