Za vodnokomunalnu infrastrukturu Nove Gradiške 143 milijuna kuna

10. lipnja 2021.

Foto: Vodovod zapadne Slavonije

Vodovod zapadne Slavonije provodi projekt izgradnje uređaja za pročišćavanje otpadnih voda (UPOV) aglomeracije Nova Gradiška u sklopu projekta Razvoj vodnokomunalne infrastrukture Nova Gradiška – 2. faza, vrijednog 143 milijuna kuna putem Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014. – 2020.  

U Hrvatskoj je trenutno u tijeku, u raznim fazama realizacije, 60 odobrenih projekata aglomeracija, u ukupnoj vrijednosti od 25 milijardi kuna, koji se provode u sklopu Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014. – 2020.

"Bez obzira na sve prepreke na koje smo naišli tijekom ovog projekta, jamčim da će se on provesti po najvišim standardima, koji se od nas i očekuju", istaknuo je zamjenik generalnog direktora Hrvatskih voda Davor Vukmirić.

U prvoj fazi projekta Razvoj vodnokomunalne infrastrukture aglomeracije Nova Gradiška izgrađeno je 32 kilometra kanalizacijske mreže uključujući i 1.824 pripreme za kućne priključke na kanalizaciju u naseljima Giletinci, Prvča, Rešetari, Zapolje, Adžamovci, Gunjavci, Drežnik i Brđani.

Na istom tom području izgrađeno je osam retencijskih bazena i 12 crpnih stanica radi poboljšanja sustava kanalizacije. Uz to, izgrađeno je 3.700 metara vodovoda te vodosprema kapaciteta 3.000 kubika. Na cijeloj aglomeraciji izgrađeno je i ukupno 2.955  besplatnih priključaka na vodu.

P.hr/I.G.