Za digitalizaciju tvrtkama 206 milijuna kuna bespovratnih potpora

25. lipnja 2022.

Pixabay

Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja objavilo je poziv za bespovratne potpore za digitalizaciju, namijenjen mikro, malim i srednjim poduzetnicima, za što je osigurano ukupno 206 milijuna kuna.

Pozivom se osiguravaju sredstva za uvođenje digitalnih rješenja u poslovanje kroz ulaganja u digitalne alate i opremu za uvođenje novog načina poslovanja poduzeća, odnosno novih ili značajno poboljšanih proizvodnih postupaka, načina isporuke usluga ili organizacijskih praksi te jačanje digitalnih vještina, navodi se u priopćenju Ministarstva.

Najniži pojedinačni iznos bespovratne potpore iznosi 150.000 kuna, a najviši od 750.000 kuna.

Prihvatljivi prijavitelji su mikro, mala i srednja poduzeća s najmanje tri zaposlena na puno radno vrijeme u prethodnoj kalendarskoj godini.

Aktivnosti prihvatljive za financiranje su izrada, razvoj ili nabava digitalnih rješenja i tehnologija u svrhu digitalne transformacije poslovnih procesa ili proizvodnje, implementacija, prilagodba ili integracija digitalnih rješenja i tehnologija, te jačanje digitalnih vještina zaposlenika povezanih s prethodno navedenim aktivnostima.

Poziv se provodi kao otvoreni postupak u modalitetu privremenog poziva na dostavu projektnih prijedloga, ističu iz ministarstva te pojašnjavaju kako to znači da je određen krajnji rok za podnošenje projektnih prijedloga, a po njegovom isteku započinje postupak dodjele kojim se omogućava natjecanje između svih podnesenih projektnih prijedloga na temelju kvalitativnih aspekata.

Razdoblje zaprimanja prijava bit će od 1. srpnja do 12. kolovoza 2022., a projekte će po zatvaranju poziva evaluirati HAMAG – BICRO, što će rezultirati sastavljanjem bodovne rang-liste i donošenjem odluka o financiranju, navodi se u priopćenju Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja.

P.hr/I.B.