Volkswagen predstavio novi logo

22. kolovoza 2019.

Foto: PixabayIlustracija

Njemački automobilski div Volkswagen predstavio je novi logo kojim želi izgraditi imidž kompanije angažirane na zaštiti okoliša i ograditi se od skandala s krivotvorenjem podataka o ispušnim plinovima iz dizel-vozila 2015. godine.

"Volkswagen je na putu prema mobilnosti bez emisija štetnih plinova za sve", rekao je menadžer brenda Ralf Brandstaetter.

Cilj je njemačkog proizvođača automobila, kako je rekao po Brandstaetter, postati svjetski lider u e-mobilnosti i do 2025. prodavati milijun električnih vozila godišnje. U Volkswagenu se nadaju da će njihov električni model ID.3 dosegnuti popularnost nekadašnje Bube i Golfa.

Novim je redizajnom logo izgubio trodimenzionalni učinak i slovo W nije više spojeno s gornjim V.

Volswagen novi logo

„Vjerujemo da smo stvorili ikonu“, rekao je VW-ov markentiški direktor za osobna vozila Jochen Sengpiel.

Kompanija je počela raditi na redizajnu brenda u listopadu 2015. godine, prije izbijanja skandala s krivotvorenjem podataka o ispušnim plinova iz dizelaša.

U rujnu 2015. američki je regulator dokazao da je kompanija koristila softver u dizelskim vozilima koji je na regulatornim testovima pokazivao nižu razinu štetnih plinova nego u stvarnoj vožnji.

VW-u još pristižu na naplatu financijske, političke i pravne posljedice tog skandala. Početkom godine u Njemačkoj je protiv bivšega izvršnog direktora kompanije Martina Winterkorna podignuta optužnica za prijevaru.

"Novim logom želimo ponovno izgraditi dobru reputaciju u društvu“, naglasio je Brandstaetter.

Hina/P.hr