Vrhunski chefovi u Francku

19. veljače 2020.

Foto: Franck

U svojim pogonima kave u zagrebačkoj Vodovodnoj ulici Franck je ugostio hrvatske predstavnike Jeunes Restaurateursa (JRE) - najpoznatijega europskog udruženja vrhunskih chefova.

Renomirani hrvatski kuhari imali su tako priliku upoznati cjelokupan proces proizvodnje kave, a kako bi naučili više o kavi i kvalitetnoj pripremi espressa, poslušali su i predavanje o porijeklu i nabavi kave te sudjelovali u radionici coffee cuppinga, što je metoda evaluacije kave, koja se koristi pri kontroli kvalitete i razvoju novih proizvoda.

"U Francku prepoznajemo važnost kvalitete kave od zrna do šalice, a načela održivosti kojima se vodimo rezultirala su i lansiranjem premium Superiore espressa, blendom probranih zrna kave koja nose certifikat Rainforest Alliance. Ovaj certifikat potvrda je da kava koja se bira za Superiore espresso dolazi isključivo s plantaža i farmi koje udovoljavaju strogim standardima ekološke, društvene i ekonomske održivosti", izjavila je Vesna Mihatov, direktorica Istraživanja i razvoja te Nabave kave u Francku.

kava, ispitivanje Foto:Franck

Franckovi stručnjaci iz razvoja i profesionalni baristi chefovima su predstavili i dugogodišnji program barističke akademije i regionalnih barističkih natjecanja kojima kompanija aktivno podržava razvoj barističke scene ulažući u usavršavanje i poticanje izvrsnosti barističkih vještina mladih talenata.

Ova zagrebačka tvrtka već  je četiri godine partner Jeunes Restaurateursa Hrvatska te redovito sudjeluje u njihovim aktivnostima predstavljanjem espressa, inovativnih koktela od kave i čaja te ostalih noviteta koji upotpunjuju kreativna jela koja se poslužuju u restoranima diljem Hrvatske.

P.hr/I.G.