Vraća se veliko regionalno natjecanje kreativnosti na Danima komunikacija

4. kolovoza 2022.

Foto: Weekend Media Festival / Arhiva

U punom su jeku pripreme za novo izdanje BalCannesa koji ponovno otvara svoja vrata, i to pod reflektorima Dana komunikacija, koji će se u travnju 2023. održati u Rovinju.

Najbolji kreativci dobit će priliku izaći pod svjetla reflektora glavne pozornice ovoga festivala, koji nosi dvostruku nominaciju britanskoga Association Excellence Awardsa za jedan od najboljih evenata na svijetu – te će BalCannes, koji je oduvijek slavio komunikacijske uspjehe uz dašak šarenila, humora, ali i velikoga srca prijaviteljskih projekata, i u novoj natjecateljskoj sezoni biti savršena prilika da vam ono što mislite o sebi potvrdi regija.

"Ovo je jedinstvena prilika agencijama iz regije da pokažu svoje projekte klijentima. Na BalCannesu možeš pokazati nekom s kim još nisi radio ono što radiš najbolje", rekao je Davor Bruketa, član Organizacijskoga odbora festivala i jedan od idejnih pokretača ovoga natjecanja.

Novi će koncept obilježiti komunikacijsku scenu

Organizatori pozivaju komunikatore iz malih i velikih agencija Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Makedonije, Slovenije i Srbije koji sa svojim klijentima pomiču granice, da se prijave od 25. kolovoza, kada će biti predstavljen novi pravilnik natjecanja, otkrivene kategorije i važne novosti kojima će BalCannes definirati regionalnu industriju.

Kvalifikacijski period natjecanja, s obzirom na dvogodišnju pauzu, obuhvatit će sve one izvrsne projekte realizirane tijekom posljednje dvije godine, od 20. kolovoza 2020. do 20. studenoga 2022.

Najboljima će, s obzirom na niz kategorija poslovnoga djelovanja u kojima će se natjecati, biti uručene zlatne, srebrne i brončane statue, a precizna će kategorizacija svima omogućiti da okušaju svoje snage na velikoj sceni tržišnih komunikacija i istaknu svoju izvrsnost.

Vrhunac natjecanja bit će dodjela BalCannes Grand Prixa za najuspješniji projekt, kao i nagrade za najbolju agenciju i najboljega klijenta BalCannesa.

 

P.hr/I.G.