Voda Jana na prestižnom natjecanju okrunjena zlatom

13. lipnja 2019.

Foto:Pixabay/Ilustracija

Jana - prirodna mineralna negazirana voda, prva je hrvatska mineralna voda koja je na prestižnome internacionalnom natjecanju Monde Selection osvojila zlatnu medalju za kvalitetu proizvoda.

Monde Selection prestižno je natjecanje za kvalitetu u svijetu i njegova tradicija datira još iz 1961. godine, a Jana je prva mineralna voda iz Hrvatske koja je osvojila ovu nagradu. Misija je ovog natjecanja ocijeniti proizvode prema najvišim kriterijima koje procjenjuje neovisni stručni žiri, a sve radi toga da bi potrošač, pri odabiru proizvoda koji nosi oznaku kvalitete Monde Selection, bio siguran da bira visokokvalitetan proizvod ocijenjen prema najvišim međunarodnim standardima.

„Upravo je ova zlatna medalja još jedna svjetska potvrda Janine kvalitete. Jana je zaista iznimna voda, a tome u prilog govore činjenice da je sa 800 metara dubine, nakon 7000 godina, prije svakoga ljudskog onečišćenja stigla filtracijom kroz dolomitsko stijenje, prirodno zaštićena na svome prirodnom putu te je njen prvi susret s današnjim svijetom trenutak otvaranja bočice. Upravo njenu kvalitetu potvrdio je i žiri svjetskog natjecanja Monde Selection dodijelivši joj nagradu u konkurenciji čak 516 proizvoda u kategoriji Pivo, voda i negazirana pića, istaknula je Maja Vukorep, rukovoditeljica grupe proizvoda Jana.

U natjecanju, koje ima sedam kategorija i četiri razine nagrada, kušano je i testirano 2948 proizvoda iz 90 zemalja. Proizvode je ocjenjivalo 70 nepristranih međunarodnih stručnjaka - Michelinovi kuhari, svjetski poznati enolozi, sveučilišni profesori i nutricionisti. Za visoku kvalitetu proizvoda nagrađeno je 973 kompanija, među kojima i Jamnica plus d.o.o. za Janu - prirodnu mineralnu negaziranu vodu.

„Kriteriji i parametri ocjenjivanja variraju ovisno o vrstama proizvoda koji se ocjenjuju, ali uvijek su u okvirima globalnoga pristupa evaluaciji. Stručnjaci Monde Selectiona ocjenjuju okus, miris, vizualni aspekt te određene specifične karakteristike, a u obzir uzimaju i informacije koje su dane potrošačima, korištene sastojke, inovacije, pakiranje i vjerodostojnost reklamnih tvrdnji. Prema svemu navedenome, možemo reći da se radi o zaista respektabilnom priznanju za Janu“,  zaključila je Mašenjka Katić, magistrica nutricionizma i prva certificirana somelijerka za vodu u Hrvatskoj.

Rezultati natjecanja službeno su objavljeni početkom lipnja na godišnjoj dodjeli nagrada u Rimu. Dobivanjem ove nagrade, prirodna mineralna negazirana voda Jana dobila je međunarodnu potvrdu vrhunske kvalitete.

P.hr