Vlada osnovala radnu skupinu za unapređenje uvjeta poslovanja

8. ožujka 2019.

U radnoj skupini nema poduzetnika

Foto: Shutterstock

Vlada je na sjednici u petak donijela odluku o osnivanju Radne skupine za unapređenje poslovanja u Hrvatskoj, koja će prema najavama najviše raditi na uklanjanju administrativnih i regulatornih prepreka koje stoje na putu realizaciji poduzetničkih projekata.

Ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta Darko Horvat na Vladinoj sjednici je kazao kako će Radna skupina "analizirati i identificirati prioritete te predlagati mjere kojima će se omogućiti učinkovitiji i jednostavniji uvjeti poslovanja gospodarskih subjekata na prostoru Republike Hrvatske".

Zadaće radne skupine su, kako se navodi, analizirati i identificirati osnovne pokazatelje i prioritete unapređenja poslovanja poduzetnika u Hrvatskoj, predlagati mjere kojima će se omogućiti poboljšanje poslovanja poduzetnika, osobito kroz uklanjanje administrativnih i regulatornih prepreka te kontinuirano pratiti rad javnih tijela koja sudjeluju u procesu poslovanja poduzetnika.

Odgovarajući na novinarsko pitanje prije sjednice Vlade, Horvat je najavio da će se radna skupina uz ostalo baviti s četiri problema s kojima se Hrvatska suočava na ljestvicama konkurentnosti, a to su elekroničko pokretanje poslovanja, uknjižba vlasništva, rješavanje imovinsko-pravih odnosa i izdavanje građevinskih dozvola.

"Ova radna skupina imat će taj fokus", rekao je Horvat, koji je imenovan za njezina predsjednika.

U skupini su još državni tajnici iz ministarstava i predstavnici institucija koje sudjeluju u predlaganju mjera za učinkovitije i lakše poslovanje gospodarskih subjekata u Republici Hrvatskoj.

Hina, P.hr