Još više sadržaja za opatijski kongresni turizam

10. listopada 2019.

Foto: Pixabay

Infrastruktura za kongrese i poslovne skupove u Opatiji posljednjih je godina znatno unaprijeđena javnim i privatnim ulaganjima, pa su sada u opatijskoj kongresnoj ponudi 53 dvorane, od kojih je šest većih, a u njih se može smjestiti ukupno 9.563 ljudi, neki su od podataka iz novog kataloga kongresne ponude Turističke zajednice Opatije. Od ukupnog broja dvorana, šest je velikih, za više od 500 sudionika, a najviše je dvorana za sastanke do 50 osoba te dvorana predviđenih za 100 do 300 sudionika.

Katalog Opatija – kongresna destinacija s tradicijom jest tehnički priručnik namijenjen organizatorima poslovnih skupova, kojima daje detaljan uvid u kongresne kapacitete i mogućnosti Opatije, donosi kontakte relevantnih kongresnih odjela, specijaliziranih agencija, prijevoznika, tvrtki za najam audio i video opreme, prevoditelja, kulturno zabavnih udruga, fotografa i drugih, uz pregled gastronomske ponude.

Uz javne prostore poput Sportske dvorane "Marino Cvetković", Kulturnog doma "Zora", Ville Antonio te Centra "Gervais", predstavljeni su novi i unaprijeđeni kapaciteti hotelskih kuća. Istodobno, s izradom kongresnoga kataloga obnovljene su i specijalizirane web-stranice posvećene ponudi poslovnih skupova, na adresi www.opatija-convention.com. Uz pregled kongresne ponude, dostupan je i kalendar poslovnih skupova, a korisnicima je omogućeno da sami unesu informacije o poslovnim skupovima i upišu ih u kalendar.

Kongresni katalog i web-stranica izrađeni su na hrvatskom i engleskom jeziku, a međunarodna promocija kataloga bit će na kongresnoj burzi IBTM World, koja se održava od 19. do 21. studenoga u Barceloni. Riječ je o jednoj od najvećih kongresnih burzi u svijetu na kojoj, uz predstavnike destinacija, sudjeluju hotelske kuće i specijalizirane agencije iz 190 zemalja. Turistička zajednica na tom će skupu predstaviti Opatiju kao hrvatsku kongresnu destinaciju i na već dogovorenim sastancima zainteresirane kupce upoznati s kongresnom ponudom.

Iz Turističke zajednice Opatije naglašavaju da je kongresni turizam jedan od ključnih segmenata turističke ponude Opatije, koji pridonosi jačanju predsezone i posezone, ističu da kongresni gosti ostvaruju veću potrošnju u destinaciji te da je infrastruktura za kongrese i poslovne skupove posljednjih godina značajno unaprijeđena javnim i privatnim ulaganjima.

P.hr/Hina