Veritas objavljuje podršku za AWS Inicijativu za zdravstvo

3. kolovoza 2021.

Foto: Pixabay

Veritas Technologies, globalna  tvrtka na području zaštite podataka, objavila je podršku za Inicijativu za zdravstvo (AWS for Health initiative), riječ je o inicijativi koja uključuje usluge i rješenja AWS-a i njegovih partnera koja su napravljena posebno za korisnike iz zdravstvenog sektora, biofarmacije i genomike.

Ova inicijativa olakšava korisnicima iz zdravstvenog sektora da odaberu prave alate i partnere za najvažnije računalne procese. Za one korisnike koji žele što više ubrzati stvarne primjene rješenja uz odgovarajuću podršku za pojedino rješenje, AWS for Health također prepoznaje dedicirane industrijske stručnjake, timove za profesionalnu podršku za AWS te vodeće AWS partnere u svakom području specijalizacije rješenja.

"AWS je ovime dokazao svoju posvećenost zdravstvenom sektoru te je surađivao s nama u Veritasu kako bismo što bolje podržali ovaj sektor u trenucima kad mu je podrška bila najviše potrebna. Ne događa se često da možemo povezati svoja rješenja na ovako direktan način kako bismo pomogli pojedinim zemljama da se suoče s prijetnjama kakav je COVID-19, pa smo izuzetno ponosni što zajedno s AWS-om podržavamo zdravstveni sektor u naporima da riješe jedan od najsloženijih izazova u području backupa, oporavka podataka, migracije, arhiviranja i otpornosti aplikacija", rekao  je Rick Bryant, glavni tehnološki direktor za zdravstveni sektor u Veritasu.

Prepoznajući izazove vezane uz telezdravstvo koji su se, kao posljedica pandemije COVID-a 19, počeli pojavljivati u organizacijama u zdravstvenom sektoru poput bolnica i liječničkih ordinacija, Veritas je prilagodio svoj Enterprise Vault, dokazanu tehnologiju za osiguravanje uskladivosti i klasifikaciju podataka koja inače radi na AWS-u, kako bi pomogao u implementaciji rješenja za postizanje uskladivosti.

Ovo rješenje pomoglo je korisnicima sustava u zdravstvu da budu posve sigurni kako njihovi udaljeni radnici prate kliničke protokole i preporuke javnozdravstvenih organizacija u pogledu virtualnih interakcija s pacijentima, a koje su se često mijenjale tijekom pandemije, katkada čak i na dnevnoj bazi.

Koristeći prednosti oblaka, Veritas pomaže u nastojanjima da telemedicina i telezdravstvo postanu i ostanu održiva praksa, što dovodi do kvalitete usluge koja je pružena pacijentima i njihovog zadovoljstva, ali i do usklađenosti zdravstvenih protokola te sigurnosti svih informacija koje su zaštićene regulativom.

P.hr/I.G