Vedrana Likan proglašena poslovnom lidericom godine

24. lipnja 2022.

Vedrana Likan / Foto: Prosus komunikacije

Vedrana Likan, direktorica tvrtke Colliers, dobitnica je ovogodišnje nagrade Female Business Leader koju dodjeljuje Emerging Europe, organizacija posvećena razvoju 23 zemlje - od središnje preko istočne Europe do južnog Kavkaza. Nagrade Emerging Europe slave uspjehe tih zemalja u održivosti, inovativnosti i poduzetništvu.

Female Business Leader nagrada je koja se dodjeljuje ženama na vodećim pozicijama, koje su svojim organizacijama dale značajan i nadahnjujuć doprinos u prethodnoj godini. Nagrada posebno vrednuje liderice koje potiču druge žene na razvoj karijera i koje su mentorice novoj generaciji liderica u poslovnom svijetu.

Za poslovnu lidericu ove je godine nominirano 17 uspješnih poslovnih žena, a hrvatska predstavnica pobjedu je odnijela zahvaljujući glasovima ocjenjivačkog suda i publike. Žiri je istaknuo kako je Vedrana Likan nagrađena za svoju dugogodišnju posvećenost promicanju pozitivnih društvenih promjena te sustavno osnaživanje žena u poslovnom svijetu.

"Kod muškaraca preuzimanje liderske pozicije najčešće evocira osjećaj moći, a kod žena osjećaj odgovornosti. Većini ženskih lidera zajedničke su osobine empatija, zajedništvo i hrabrost. Uspjeh lidera nikada nije isključivo njegova osobna zasluga. Riječ je o rezultatu cijelog tima. Na lideru je odgovornost da svoju karizmu i energiju, držeći se moralnih i etičkih vrijednosti, usmjeri na prave stvari kako bi sudjelovao u pozitivnim društvenim promjenama", istaknula je Vedrana Likan, kojoj je nagrada uručena na svečanosti u Bruxellesu.

Kako bi druge žene potaknula na preuzimanje vodećih pozicija, Likan u Zagrebu u četvrtak, 30. lipnja, organizira konferenciju LeaderSHE. Riječ je o konferenciji koja će okupiti liderice iz hrvatskoga poslovnog svijeta, politike i nevladina sektora.

P.hr/B.S.