Valamar ulaže 32 mil. eura u razvoj turističkog portfelja u Dubrovniku

5. travnja 2023.

Foto: Valamar Riviera/Ilustracija

U 2023. godini planirane su investicije od 32 milijuna eura u destinaciju Dubrovnik kao dio ciklusa ulaganja Imperial Riviere nakon dokapitalizacije dubrovačkih hotela od strane Valamar Riviere i AZ mirovinskih fondova, izvijestili su iz Valamara.

Planirana nova ulaganja uključuju podizanje kvalitete hotela Valamar Tirena s tri na četiri zvjezdice, značajna unapređenja kvalitete usluga i sadržaja u hotelima Valamar Lacroma Dubrovnik i Club Dubrovnik Sunny by Valamar te izgradnju Maro Worlda, obiteljskog zabavnog centra, priopćili su iz hrvatske turističke kompanije.

Potonje uključuje značajna ulaganja u prostore bivšeg restorana Popiva i kluba Exodus, a po tvrdnjama iz Valamara, Maro World će postati najveći obiteljski zabavni centar na Jadranu, s površinom od 1.800 metara kvadratnih, opremljen brojnim edukativno-zabavnim sadržajima za djecu svih uzrasta.

Osim ulaganja u turistički portfelj, iz Valamara su najavili i ulaganja u poboljšanje uvjeta rada.

“U Dubrovniku se intenzivno pripremamo za turističku sezonu realizacijom planiranih investicija u podizanje kvalitete naših proizvoda i usluga. Osim ulaganja u turistički portfelj, fokusiramo se na poboljšanje uvjeta rada kako bi lokalnu radnu snagu zadržali u Hrvatskoj, jer upravo je ona preduvjet za kontinuirano razvijanje kvalitete usluge i razlog zbog kojega se strani gosti iznova vraćaju u našu zemlju. Zato ove godine ulažemo i dodatnih 20 milijuna eura u povećanje primanja radnika, a nakon četiri Kuće Valamar u destinacijama Poreč, Krk i Rabac, prošle godine smo u Dubrovniku otvorili i petu Kuću Valamar, u koju je uloženo više od 11 milijuna eura”, izjavio je direktor regije Dubrovnik i Dalmacija u Valamar Rivieri Tomislav Dumančić.

Inače, Kuća Valamar je inicijativa kroz koju Valamar Riviera osigurava smještaj i prehranu sezonskih radnika tijekom njihova boravka u destinaciji.

Valamar Riviera ove godine slavi 70 godina postojanja, a istaknuli su da su dubrovačke investicije dio velikog ovogodišnjeg investicijskog ciklusa u razvoj turističkog portfelja i unapređenje turističke ponude u Hrvatskoj, vrijednog 58 milijuna eura.

"Kao vodeća hrvatska turistička kompanija i lider u području održivog poslovanja, Valamar će nastaviti s provođenjem ambicioznih ciljeva koji uključuju postizanje ugljične neutralnosti u prvom i drugom opsegu, zapošljavanje i zadržavanje dosad najvećeg broja domaćih zaposlenika, ulaganja u razvoj destinacija te visok udio domaće proizvodnje i lokalnih proizvoda u segmentu hrane i pića. Valamar planira do 2025. godine uložiti 50 milijuna eura u destinacije i društveni učinak u svrhu unaprjeđenja zajednica u kojima posluje i jačanja prepoznatljivosti Hrvatske kao prepoznatljive turističke destinacije", najavili su iz Valamara.

 

Hina/P.hr

Tags