Valamar nagradio djelatnike i pokrenuo zapošljavanje 400 ljudi

17. rujna 2021.

Foto: Valamar

Valamar će nagraditi sve svoje djelatnike za izuzetno zahtjevnu sezonu s dodatnom nagradom do 1600 kuna. Tako je u sklopu posebnih programa nagrađivanja za ovu sezonu Valamar ukupno isplatio oko 24 milijuna kuna, što iznosi do 4100 kuna po djelatniku.

Kako bi zadržali djelatnike u turizmu, socijalni partneri i Valamar pokrenuli su program za cjelogodišnje zapošljavanje do iduće turističke sezone. U dogovoru sa sindikatima pokrenut je program zapošljavanja kojim bi 400 najlojalnijih sezonskih djelatnika u toku jeseni postalo stalnim radnicima na neodređeno vrijeme i osiguralo cjelogodišnji posao u turizmu.

Neočekivani razmjeri koronakrize u 2020. i 2021. u najvećoj su mjeri pogodili upravo radna mjesta u turizmu, a posljedica toga velike su migracije radnika u druge zemlje i u druga zanimanja.

Iz turističke kuće poručuju da su, uz podršku socijalnih partnera i Vladinih mjera, programom Pauza, Restart uspjeli očuvati sva radna mjesta te pripremiti i odraditi ovogodišnju turističku sezonu. U idućem razdoblju, kažu, radi razvoja turizma visoke kvalitete nužno je povećati i osigurati cjelogodišnja primanja djelatnika te poboljšati uvjete rada. Tako će već po završetku ove turističke sezone ponovno pokrenuti niz inicijativa iz programa Dobar posao u Valamaru. Pozvali su sve zainteresirane za razvoj karijere u turizmu da se prijave za posao.

U priopćenju ističu da je Vlada RH do sada značajno pomogla radnicima u zadržavanju radnih mjesta tijekom pandemije COVID-a, što je bilo izuzetno važno jer je najveća vrijednost hrvatskog turizma upravo visoka zaposlenost lokalnog stanovništa u tom sektoru tijekom cijele godine. 

Iz ove hotelske kuće ističu da je potrebno naći rješenja za cjelogodišnja zapošljavanja i poboljšanje uvjeta rada s ciljem što bržeg oporavka turizma kao ključnog preduvjeta za razvoj cjelokupnoga gospodarstva.

 

P.hr/I.G.