Online edukacija za poduzetnike: Uz nove tehnologije do uspješnijeg poslovanja

16. veljače 2021.

Pixabay

STEP Ri znanstveno-tehnologijski park Sveučilišta u Rijeci poziva poduzetnike na praćenje online seminara Industrija 4.0 – nove tehnologije za transformaciju poslovanja, kako bi saznali na koji način digitalizacija i nove tehnologije mogu unaprijediti poslovanje i povećati konkurentnost poduzeća na tržištu.

Polaznici će se moći upoznati s prilikama i izazovima koje donosi uvođenje novih tehnologija u poslovanje, posebice za mala i srednja poduzeća. Govornici iz poduzetničke zajednice svojim će im primjerima prikazati put u transformaciju te potencijal digitalnih rješenja i napredne proizvodnje. Kako je prilagodba poduzeća ovim trendovima zahtjevan i složen proces, polaznicima će biti predstavljena i podrška koja im je dostupna u sklopu projekata Boost4BSO i EIT Manufacturing Hub.

Događaj je organiziran u sklopu projekta Boost4BSO koji financira program INTERREG Središnja Europa te je usmjeren na jačanje podrške poduzećima prilikom uvođenja rješenja industrije 4.0. U sklopu projekta bit će razvijena web-platforma za povezivanje poduzetnika i stručnjaka u području industrije 4.0, a poduzećima će biti omogućeno i sudjelovanje u nizu specijaliziranih radionica koje će im pomoći u transformaciji poslovanja.

Svi zainteresirani za sudjelovanje u online seminaru mogu se prijaviti putem poveznice. Prijave su otvorene do 23. veljače 2021. u 12 sati.

Step Ri znanstveno-tehnologijski park Sveučilišta u Rijeci poduzetnička je potporna institucija koju je 2008. godine osnovalo Sveučilište u Rijeci. Ističu da svojim djelovanjem - savjetodavnim uslugama, programima i edukacijama - žele hrvatskom gospodarstvu učiniti dostupna najnovija svjetska znanja inoviranja i upravljanja kojima vodeće tvrtke brže, uspješnije i jeftinije stvaraju inovacije, postaju konkurentnije i osvajaju nova tržišta.

P.hr/I.B.