Uspješna suradnja poduzetnika i studenata na izradi poslovnih planova

14. lipnja 2022.

Foto: HGK

Predstavljanjem rezultata projekta PlanStart, dijeljenjem iskustava te proglašenjem najboljih radova i timova u HGK – Županijskoj komori Split završen je projekt PlanStart. Projekt su po šesti put uspješno proveli HGK – Županijska komora Split i Sveučilišni odjel za stručne studije Sveučilišta u Splitu radi jačeg povezivanja gospodarskog i obrazovnog sektora konretnom suradnjom poduzetnika i studenata na izradi poslovnih planova.

Prvo mjesto zaslužili su Nikola Grozdanić, Miro Ivanović, Mislav Radić i Ivan Kovačević sa svojim poslovnim planom za tvrtku Dada&Rocco. Drugi najbolji poslovni plan izradili su Alen Odak, Iva Radoš, Karla Hrgović i Melani Brko, i to za tvrtku Antigravity.  

Treće mjesto podijelila su dva studentska tima: tim u sastavu Nena Palada, Branimir Lozo i Karla Đirlić koji su izradili poslovni plan za tvrtku Pure Zone te tim u sastavu Ivan Durdov, Filip Galić, Vanessa Vladović i Andrea Norac Kljajo, koji je poslovni plan izradio za tvrtku Tokić tlačna oprema.

"Tržište rada i ljudski potencijali jedno je od temeljnih područja djelovanja HGK te u tom smislu i suradnja s obrazovnim institucijama i sveučilištima. Tako smo i pokrenuli ovaj projekt koji poduzetnicima omogućava dobivanje poslovnog plana kao strateškog alata poslovanja, a studentima stjecanje dragocjenog iskustva i primjenu naučenog u praksi", rekao je predsjednik HGK – Županijske komore Split Joze Tomaš.

U sklopu projekta studenti su izradili 13 poslovnih planova za županijske male tvrtke, s maksimalno troje zaposlenih, odabranih na temelju javnog poziva. Koliko ovaj projekt znači studentima, istaknuo je zamjenik pročelnika Sveučilišnog odjela za stručne studije Marko Miletić.

"Ovaj projekt predstavlja pravi put i primjer kako studenti mogu stjecati praktična znanja i uvoditi se u svijet rada", rekao je Miletić.

 

 

 

P.hr/I.G.