Uspješna izvozna priča Brigade i Startaparata

1. prosinca 2022.

Foto: Brigada

Da Hrvatska u svijetu ima što pokazati i u kreativnim industrijama, potvrđuje novouređeni i za dizajn nagrađen ured Mondija u Beču. Riječ je o uspješnoj hrvatskoj izvoznoj priči iza koje, uz zagrebačku Brigadu, stoji i bečki Startaparat koji su pokrenule i uspješno vode dvije Hrvatice, Helena Rosandić Šepić i Tanja Škorić.

Mondi, multinacionalna kompanija za proizvodnju papira i ambalaže koja ima proizvodne pogone u više od 30 zemalja diljem svijeta, nedavno je prošao rebranding stavljajući fokus na održivost i transparentnost, što je sve trebalo prenijeti i u novi prostor. Priliku da sudjeluje u natječaju za koncept i dizajn interijera, uz bok austrijskim dizajnerima, dobila je i zagrebačka agencija, čije je rješenje u konačnici i pobijedilo.

U suradnji s timom iz Startaparata, nositeljem i voditeljem projekta, te agencijom Responsive Spaces koja se bavi digitalnim rješenjima, Brigada je uspješno realizirala svoju ideju prostora koji je i opremljen elementima po mjeri proizvedenima u Hrvatskoj.

"Ponosni smo na ovaj projekt u kojem smo na strano tržište, i to zapadno gdje je konkurencija iznimno jaka, izvezli ne samo svoje znanje, kreativu i dizajn, već i produkciju, jer smo se s Tanjom i Helenom iz Startaparata uspješno izborili za hrvatsku proizvodnju svog namještaja po mjeri u prostoru Mondijeva ureda", istaknuo je Damjan Geber, direktor Brigade.

U glavnom predvorju tvrtke u prizemlju redizajnirano je iskustvo posjetitelja kako bi bilo u skladu s vrijednostima tvrtke i novim brendiranjem, dok je izložbeni prostor na 17. katu preuređen u višenamjenski prostor. Nagrađeni Mondijevi proizvodi izloženi su na namjenskim postoljima i ispred velikog LED zida koji omogućuje interaktivnu prezentaciju partnerima i kupcima. Umjetničku notu prostoru daje velika instalacija izrađena od različitih Mondijevih materijala raspoređenih u okomitu skulpturu nalik na DNK.

Implementacijom zelenih površina i uporabom inovativnih, recikliranih materijala potvrđena je usmjerenost tvrtke na održivost te smanjenje otpada u proizvodnji papira i ambalaže.
Izložbenim prostorom na 17. katu dominira posebno osmišljen digitalni zid visoke rezolucije za prezentacije i komunikaciju brenda, a može se rabiti i kao pozadina optimizirana za video i foto snimanja. Sadržajem na digitalnom zidu upravlja se custom made aplikacijom koja je napravljena posebno za tu svrhu i precizno  usklađena s procesima Mondija.

Podsjetimo, za dizajn interijera lobija i showrooma tvrtke Mondi Brigada je nedavno dobila i priznanje Iconic Awards: Innovative Architecture, koje dodjeljuje German Design Council.

 

P.hr