Hrvatska među najpoželjnijim destinacijama u 2021.

11. siječnja 2021.

Foto: Shutterstock

Jedan od najčitanijih američkih dnevnih listova USA Today objavio je listu 100 najpoželjnijih destinacija za putovanja u 2021., a Hrvatska se našla na visokom 11. mjestu, istaknula je direktorica predstavništva HTZ-a u SAD-u Ina Rodin.

Hrvatska se tako na listi našla u društvu atraktivnih destinacija poput nacionalnog parka Grand Canyon u Arizoni, Madagaskara, Havaja, Pariza, Praga, Italije, Grčke i Australije, a ponovno je istaknuto kako je popularna serija Igra prijestolja snimana upravo na hrvatskim lokacijama.

U članku se navodi kako je 2020. godina otkazala mnoga putovanja, planove za obiteljska i prijateljska okupljanja te prilike za istraživanje različitih zemalja i kultura, no da se s pronalaskom cjepiva očekuje povratak putovanja u 2021. godini.

Hrvatska  se spominje i na popularnom portalu TravelDailyNews na kojem je objavljen članak Below Deck Mediterranean: Most Instagrammable locations. Naime, u sklopu članka navode se najljepše lokacije diljem svijeta na kojima je snimana popularna američka reality serija Below Deck, a među njima se, uz Santorini, Capri, Cannes i Mallorcu, našao i Dubrovnik.

P.hr/I.G.