United grupa preuzela bugarski Vivacom

31. srpnja 2020.

Foto: Vivacom

United grupa, vodeći telekomunikacijski i medijski operator u jugoistočnoj Europi, objavila je završetak procesa preuzimanja Vivacoma.

Podsjetimo, prethodno je u travnju ove godine Europska komisija odobrila akviziciju, dok je sporazum o preuzimanju potpisan u studenome 2019., nakon što je United grupa pobijedila na natječaju za kupnju ove bugarske tvrtke.

Vivacom je vodeća telekomunikacijska kompanija u Bugarskoj koja u posljednjih sedam godina ostvaruje najveće prihode u odnosu na ostale operatore u toj državi. Vodeću poziciju na tržištu izgradili su uz potpuno razumijevanje potreba korisnika te uvođenjem tehnoloških inovacija kako bi privatnim i poslovnim korisnicima omogućili napredne, visokokvalitetne usluge interneta, mobilne telefonije i digitalne televizije, navodi se u priopćenju.

Preuzimanje Vivacoma predstavlja najnoviji korak u okviru strategije rasta United grupe, nakon preuzimanja Tele2 u Hrvatskoj početkom 2020. i postizanja dogovora o kupnji grčkoga telekomunikacijskog operatora Forthnet, čija se realizacija očekuje uskoro.

Poslujući istodobno u sektoru telekomunikacija i medija, Grupa planira ovu godinu završiti s više od 10 milijuna korisnika i 11 tisuća zaposlenih.

Dolaskom na bugarsko tržište United grupa obvezuje se da će pridonositi daljnjem razvoju telekomunikacijskog sektora u toj zemlji ulaganjem u talent, tehnologiju i infrastrukturu, navodi se u priopćenju kompanije.

 

 

P.hr/I.B.