U Vodicama vrata otvaraju dva hotela

12. svibnja 2020.

Foto: Hotel Olympia/ Andrija Carli

Osim otvaranja ugostiteljskih objekata, početak treće faze popuštanja mjera neki hotelijeri su iskoristili za otvaranjem svojih hotela. Otvaraju se uglavnom manji hoteli i hoteli u većim gradovima. Tako se u Vodicama otvaraju dva hotela, što je vrlo važno jer poslovanje hotela u ovom srednjodalmatinskom mjestu ovisni o dolasku turista.

Riječ je o otvaranju kompleksa hotela Olympia&Olympia Sky iz Vodica i hotel Scala koji su jedan od drugog udaljeni nekoliko stotina metara. Hotel Scala otvoren je krajem pretprošle godine. U vlasništvu je zagrebačkog poduzetnika Darka Marijanovića koji je u njega investirao dva milijuna eura. Hotel Scala kategoriziran je sa četiri zvjezdice. Ima 27 soba u koje može primiti 70 osoba.

U sklopu kompleksa Olympia&Olympia Sky koji je u vlasništvu poduzetnika Josipa Stojanovića Jollya, nalazi se nešto manje od 400 soba, od čega se u hotelu Olympia Sky nalazi 139 smještajnih jedinica.

Delux apartman Hotel Olympia Foto: Hotel Olympia/ Andrija Carli

Kompleks ima i dodatne sadržaje. U hotel Olympia Sky koji je svečano otvoren u ljeto 2017. godine investirano je 26 milijuna eura. Kategoriziran je sa pet zvjezdica. Prema riječima direktora kompleksa Olympia&Olympia Sky, Darka Bastića hotel će do otvaranja granica primate domaće individualne goste.

"Prvi gosti dolaze već ovih dana a značajniji početak rada očekujemo u lipnju. Do tada se namjeravamo posvetiti postojećim gostima i privikavati se na nove uvjete poslovanja. Uvijete za rad u novim okolnostima, odnosno, prema uvjetima koje je odredio Hrvatski zavod za javno zdravstvo u potpunosti ispunjavamo", kazao je Bastić.

Jozo Vrdoljak