U Rovinju otvorena nova Sjeverna komunalna luka San Pelagio

15. rujna 2021.

Foto: Komunalna luka San Pelagio Rovinj

U Rovinju je otvorena nova Sjeverna komunalna luka San Pelagio, u čiju je izgradnju uloženo 53,4 milijuna kuna, a trebala bi pridonijeti rasterećenju gradske luke Andana u samom centru grada. Nova luka bit će namijenjena isključivo plovilima građana za osobne namjene, i to za plovila do osam metara.

"Nova komunalna lučica, zahtjevna i po ulaganjima i po važnosti, otvara svoje dokove  i ostalu obalnu infrastrukturu upravo uoči 16. rujna - Dana grada Rovinja i spomendana njegove zaštitnice Svete Eufemije", istaknuo je ravnatelj Lučke uprave Rovinj Donald Schiozzi.

Svaki ponton u luci opremljen je ormarićima za opskrbu strujom, vodom i hidrantskom (protupožarnom) mrežom. 

"Kako bismo rasteretili luku u centru grada te stvorili nove kapacitete za naše građane, početkom moga prvog mandata pokrenuli smo izradu projekta nove Sjeverne luke, s čijom smo izgradnjom započeli koncem 2019. godine. Riječ je o strateškom infrastrukturnom projektu vrlo značajnom za naš grad koji trenutno broji više od tisuću registriranih manjih brodica", izjavio je gradonačenik Rovinja Marko Paliaga.

Veći dio investicije pokrili su Grad Rovinj-Rovigno i Lučka uprava, dok je Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture osiguralo 8,5 milijuna kuna, a Istarska županija 1,6 milijuna kuna.

 

P.hr/I.G.