U projektu ETGG 2030. čak 11 dalmatinskih tvrtki

13. svibnja 2022.

Foto: HGK

U HGK – Županijskoj komori Split potpisani su ugovori s predstavnicima 11 malih i srednjih turističkih tvrtki koje su putem javnog poziva odabrane za sudjelovanje u međunarodnom projektu European Tourism Going Green (ETGG) 2030. Projekt ETGG 2030 promiče i potiče održivo i zeleno poduzetništvo, a cilj mu je poboljšanje održivosti i konkurentnosti turističkih malih i srednjih poduzeća u Europi. U projekt je uključeno šest europskih država – Njemačka, Austrija, Italija, Hrvatska, Rumunjska i Bugarska, a HGK – Županijska komora Split projektni je partner iz Hrvatske.

"Odgovorno i održivo poslovanje smjer je kojim ide i globalni i hrvatski turizam, a sudjelovanjem Županijske komore Split u ovom projektu omogućeno je unaprjeđenje na polju održivosti za 11 hrvatskih tvrtki", rekao je predsjednik HGK – Županijske komore Split Joze Tomaš naglasivši da su sve usluge i aktivnosti u sklopu projekta, u vrijednosti nešto većoj od 7.200 eura po tvrtki, besplatne za odabrana mala i srednja poduzeća.

Na projekt se na razini Europske unije prijavilo 167 tvrtki, od toga njih 19 iz Hrvatske.  Aktivnosti na realizaciji projekta započinju početkom sljedećeg mjeseca i trajat će do kraja svibnja 2023. godine.

Budući da je program ETGG 2030 posebno usmjeren na promicanje certifikata održivosti, korisnici će proći proces certifikacije s ciljem dobivanja certifikata o održivosti. Rezultati projekta bit će predstavljeni na međunarodnoj konferenciji u Beču, u svibnju 2023. godine.

Male i srednje tvrtke iz Hrvatske koje su u projektu:Bibendum in actioneo, Vis, Hotel San Giorgio; Excelsuso, Stobreč, Kamp Stobreč Split; Hotel Villa Dvor, Omiš; Manas, Split, Cornaro Hotel; Mep Ing, Stari Grad na Hvaru, Hotel Antica; Shuttleo, Split, putnička agencija; Sunčani život, Split, putnička agencija; Tip-extreme, Makarska, putnička agencija; Tour travelo, Kaštel Stari, putnička agencija; Tournesold, Split, putnička agencija i Zagora promet – Rotondo, Trogir, Hotel Rotondo.

P.hr/I.G.