Unatoč krizi JYSK Hrvatska bilježi rekordne rezultate

26. studenoga 2020.

Foto: JYSK Hrvatska

Iako je za većinu maloprodaje 2020. bila izazovna, mnogi Hrvati odlučili su kupovati u skandinavskom trgovačkom lancu, pa je JYSK Hrvatska postigao dobre rezultate s prometom od 532,9 milijuna kuna i EBIT-om od 86,6 milijuna kuna, što je povećanje za 4,1 posto u odnosu na prethodnu financijsku godinu.

"Odradili smo fantastičan posao unatoč izazovnim okolnostima i neizvjesnosti situacije. Prioritet nam je bio omogućiti sigurnost svojim kupcima i zaposlenicima. No, u ovom je trenutku najbitnije pažljivo upravljanje raspoloživim resursima jer treba gledati dugoročno i nastaviti rasti ulaganjem u preuređenje postojećih trgovina kako bismo svojim kupcima omogućili inspirativniji doživljaj kupovanja, otvorenjem novih trgovina te kontinuiranim ulaganjem u djelatnike u sklopu razvojnih programa", rekla je Vesna Kukić Lončarić, country-menadžerica za Sloveniju, Hrvatsku, BiH i Srbiju.

Tijekom prošle financijske godine najveći rast prodaje i pozitivni rezultati zabilježeni su u kategorijama namještaja, madraca i dekoracija, što čini okosnicu JYSK-ova poslovanja.

Pozitivan rezultat JYSK-a Hrvatska dio je uspješne priče kompanije na globalnoj razini, koja posluje u više od 2.900 trgovina u 51 državi svijeta, s rekordnim rezultatom od 4,1 milijarde eura ukupnog prometa i zaradom od 489 milijuna eura prije oporezivanja.

JYSK je otvorio svoju prvu trgovinu u Hrvatskoj 2009. godine, a danas posluje u 47 trgovina te zapošljava 484 zaposlenika.

P.hr/I.G.