U Lošinju dodijeljene nagrade poslovne izvrsnosti u turizmu 2021.

28. rujna 2021.

Marta Fazlić, Marta Fazlić i Ana Kučić / Foto: Grad Lošinj

Povodom Svjetskog dana turizma, koji je obilježen jučer, Grad Mali Lošinj i Turistička zajednica grada Malog Lošinja u Muzeju Apoksiomena tradicionalno su dodijelili nagrade i priznanja djelatnicima koji su pridonijeli razvoju turizma u destinaciji.

U akciji Čovjek – ključ uspjeha u turizmu, usmjerenoj na podizanje kvalitete i gostoljubivosti u destinaciji, ove godine nagrađeni su: Marko Hesky (agencijski djelatnik), Franciska Garić (djelatnica u hotelskom objektu - recepcijska djelatnica), Iva Zekić (spa-terapeutkinja), Smiljka Malešević (radnica u domaćinstvu), Roberta Žuklić (recepcijska djelatnica u kampu), Marko Bolić (kućni majstor u kampu), Senada Šendulović (domaćica u kampu), Irena Dlaka (turistički vodič), Sanela Ferderber (kategorija Hoteli - voditeljica restorana), Branko Uravić (kuhar), Dea Rosandić (kategorija Kampovi - konobarica), Tomislav Matković (kategorija Ugostiteljski objekti - konobar), Danijela Zečević Jurić (kategorija Caffe-barovi - konobarica), Jelena Mucić (privatna iznajmljivačica), Ivan Budimlić (policajac), Jelena Slipčević (djelatnica u pomorskom prijevozu), Nedeljka Debelić Ivčić (prodavačica), Sead Mehanović (radnik u hortikulturi), Nadia Malović (djelatnica u komunalnom programu), JVP Saša Ranac, Saša Mandić, Arsenio Budinić, Marino Cum, Matej Kajkara DVD Lošinj – Dean Čavlek, Danijel Pavlović i Ivan Koločaj (vatrogasci).

U kategoriji nagrada izvrsnim učenicima koji su postigli uspjehe na natjecanjima - u disciplini Poslovanje putničke agencije nagrađen je Sebastian Andrijčić.

Zaslužni za turističku promociju destinacije ove je godine: Zajednica Talijana koja svojom aktivnošću u edukaciji, organiziranju kulturnih i zabavnih događanja te nastupima ženskoga pjevačkog zbora "Vittorio Craglietto" obogaćuje kulturnu scenu Malog Lošinja.

Zatim, nagrađeni su sportski klubovi SRD Škarpina, SRD Udica i JK Jugo, koji vrlo aktivno sudjeluju u organizaciji raznih sportskih događanja na području Malog Lošinja, i to SRD Škarpina za organizaciju Nerezinskih ljetnih igri, Nerezinske regate tradicijskih barki na jedra te za Festival Mijeha.

SRD Udica nagrađena je pak za organizaciju Arbunade, državnog prvenstva u udičarenju i Kupa gradova u podvodnom ribolovu, dok je JK Jugo nagrađen za organizaciju regata koje su okosnica festivala Lošinjskim jedrima oko svijeta, Lošinjske regate krstaša - Regate lošinjskih olimpijaca i Noćne regate tradicijskih barki na jedra pod svjetlima reflektora.

Neizostavna je uloga folklornih društava Studenac i Manfrine, čiji se članovi rado pridružuju svim događanjima u destinaciji, ali i šire. Svoje umijeće i ljepotu plesova uspješno predstavljaju već dugi niz godina.

Priznanje i zahvalu za očuvanje autohtonog identiteta Osora i njegovo promicanje uručeno je Udruzi Sveti Gaudencije Osor. Udruga Ribi ribi zaslužna je za organizaciju Sunset Unije, festivala koji je okupio brojne entuzijaste, umjetničke amatere i sportaše.

Udruga Artour dobila je priznanje za Oskarfest, međunarodnu izložbu karikatura.

Posebno priznanje i zahvalu na inicijativi te doprinosu u realizaciji spota "Susak je moj lipi" dobila je Marija Rudić. Senki Stojanović uručeno je priznanje za poseban doprinos u stvaranju preduvjeta sigurne destinacije. Priznanje za iznimne sportske poduhvate koji su ostvareni s vrijednom i plemenitom nakanom uručeno je Damiru Kocijanu. Ove godine za iznimni doprinos u razvitku turizma posebno je priznanje dobila Marta Fazlić.

Priznanja i nagrade brojnim dobitnicima uručili su gradonačelnica Malog Lošinja Ana Kučić i direktorica Turističke zajednica grada Malog Lošinja Marta Fazlić.

P.hr/I.B.