Tvrtka OV - Održavanje vagona ugovorila poslove vrijedne više od 25 mil. kn

23. rujna 2022.

Foto: OV Održavanje vagona

Tvrtka OV - Održavanje vagona, nakon završetka složenog procesa restrukturiranja i konsolidaciju, ugovorila je velike dugoročne poslove u vrijednosti većoj od 25 milijuna kuna s više vanjskih kupaca – ERMEWA-om, ATIR Railom, RMT Grupom, Pull Transom, Rafinerijom Modriča te Đuro Đaković Specijalnim vozilima na ostalim poslovima.

U prvih sedam mjeseci 2022. godine OV - Održavanje vagona bilježi dobit od 600.000 kuna, što je nastavak zacrtanog smjera iz 2021. godine kada je tvrtka, unatoč pandemiji, povećavala prihode i plaće zaposlenicima te ostvarila značajnu dobit.

"Situacija u OV - Održavanju vagona dokaz je da su uspješno restrukturiranje  i  konsolidacija  poslovanja  mogući. Unatoč  svim  globalnim izazovima  poput  rasta  troškova  energenata,  inflaciji  te  pandemiji,  OV-Održavanje  vagona uspješno posluje i u budućnosti očekujemo povećanje kapaciteta za popravke teretnih vagona za strane operatore", rekao je direktor OV-Održavanje vagona Boris Gobac.

Tvrtka OV-Održavanje vagona 2 Foto:

Tvrtka OV - Održavanje vagona, nakon što je završila složen proces restrukturiranja i konsolidaciju, ugovorila je velike dugoročne poslove u vrijednosti većoj od 25 milijuna kuna s više vanjskih kupaca – ERMEWA-om, ATIR Railom, RMT Grupom, Pull Transom, Rafinerijom Modriča te Đuro Đaković Specijalnim vozilima na ostalim poslovima.

U prvih sedam mjeseci 2022. godine OV - Održavanje vagona bilježi dobit od 600.000 kuna, što je nastavak zacrtanog smjera iz 2021. godine kada je tvrtka, unatoč pandemiji, povećavala prihode i plaće zaposlenicima te ostvarila značajnu dobit.

"Situacija u OV - Održavanju vagona dokaz je da su uspješno restrukturiranje  i  konsolidacija  poslovanja  moguća. Unatoč  svim  globalnim izazovima  poput  rasta  troškova  energenata,  inflaciji  te  pandemiji,  OV-Održavanje  vagona uspješno posluje i u budućnosti očekujemo povećanje kapaciteta za popravke teretnih vagona za strane operatere", rekao je direktor OV - Održavanje vagona Boris Gobac.

Tvrtka OV-Održavanje vagona 2 Foto:  OV - Održavanje vagona 

OV – Održavanje vagona u stopostotnom je vlasništvu HŽ Carga i inicijalno je osnovan kao servisna služba za HŽ, ali se restrukturiranjem tijekom 2019., 2020. i 2021. godine, uz stalna pružanja usluge HŽ Cargu, HŽ Putničkom prijevozu i HŽ Infrastrukturi, okrenuo vanjskim kupcima, stranim i domaćim.

Tako su ugovoreni novi poslovi s tvrtkama Končar KEV, INA, VTG, Millet, Ermewa, ATIR Rail te Srbija voz. U idućem razdoblju, nakon složenog i uspješnog procesa restrukturiranja, pristupilo se modernizaciji opreme i podizanju kvalitete usluge te su trenutno u procesu dobivanja VPI certifikata u pogonu Slavonski Brod koji jamči da se održavanje i revizije vagona rade po europskim standardima.

OV ima ukupno tri pogona – u Slavonskom Brodu, Čakovcu i Bjelovaru te pet radionica – u Moravicama, Rijeci, Koprivnici, Zagrebu i Solinu. Trenutno zapošljava 450 radnika kojima su tijekom 2021. godine podignute plaće te omogućene dodatne naknade za rad na terenu.

P.hr