Domaća tvrtka koja proizvodi toaletni papir, odnedavno izrađuje i maske

8. srpnja 2020.

Od svojih početka 2004. godine do danas, zagrebačka tvrtka Delt Papir razvila se u inovativnog proizvođača papirne konfekcije i higijenskih proizvoda. Godišnje ova zagrebačka tvrtka preradi oko 12 tisuća tona papira.

U jeku korona krize, odlučili su se i na još jedan poslovni iskorak te su uložili 1,5 milijuna kuna u novi pogon za proizvodnju certificiranih troslojnih kirurških maski.

Krunoslav Kišak i Alen Krajačić, suvlasnici tvrtke Delt papir, ističu kako te kirurške maske zbog svog sastava, koji uključuje tri sloja i specifične filtere, gotovo 100-postotno štite od širenja kapljica prilikom govora ili kašljanja.

Trenutačno se u tvornici na zagrebačkom Jankomiru dnevno proizvede oko 50.000 komada maski.  Kako su zahtjevi tržišta veliki, izovoze u čak 26 zemalja, u idućih 20-ak dana planiraju pokretanje još jedne proizvodne linije kojim bi se udvostručili sadašnji dnevni kapaciteti.

Kad je riječ o proizvodnji papirne konfekcije, tvrtka je podijeljena na dva segmenta, tako se konzumni dio odnosi na proizvode za kućanstvo, ručnike, toaletni papir i salvete, a pod brendom O-la-la proizvode i određene robne marke. Drugi segment je program Professional, koji se koristi u javnim sanitarnim prostorima, ali i u dječjim vrtićima, školama, bankama i kafićima.  

 

P.hr/I.G/ F.M