Factory 10. rođendan proslavio s novim statusom strateškog Pimcore Partnera

13. rujna 2022.

Foto: Factory

Kada su prije 10 godina u Virovitici Ivica Horvat i Matej Sudar odlučili otvoriti svoju IT tvrtku, nisu niti sanjali da će svojim pothvatom pokrenuti pravi val pozitivnih promjena i pozicionirati se kao iznimno uspješna IT tvrtka. Započeli su kao tvrtka za razvoj web-stranica i mobilnih aplikacija, a s vremenom su napravili zaokret i odlučili se specijalizirati za tehnologiju Pimcore. Zahvaljujući toj odluci, danas se nalaze među top 5 tvrtki u svijetu, a jedini su u Hrvatskoj i regiji koji se mogu pohvaliti statusom strateškog Pimcore partnera. Koliko su danas tražene njihove usluge, dovoljno govori činjenica da su do kraja godine potpuno popunjeni projektima, a već se dogovaraju i poslovi za iduću godinu.

"Factory je danas tvrtka koja je stabilna, priznata i spremna za daljnji rast. Osigurali smo izvrsne partnere i projekte na kojima svakodnevno radimo, Pimcoreova zajednica percipira nas kao autoritet u znanju i pristupu poslu, a pozicija strateškog partnera još je jedna potvrda naše stručnosti, kvalitete rada i usluga koje pružamo. Naš cilj bio je ući u top 5 tvrtki u svijetu, a uspjeli smo to i nadmašiti. Biti 2. tvrtka u svijetu u Pimcore tehnologiji velika je čast, ali i velika odgovornost", rekao je Ivica Horvat, CEO tvrtke Factory.

Ova virovitička tvrtka bavi se provođenjem zahtjevnih digitalnih transformacija poslovanja velikih poduzeća, a fokus im je na B2B segmentu. U posljednjih 10 godina razvili su i implementirali rješenja za klijente iz cijelog svijeta — od Hrvatske i Srbije, preko SAD-a, UK-a i DACH regije, pa sve do Kuvajta. Danas se mogu pohvaliti činjenicom da čak 80 posto njihovih prihoda dolazi iz izvoza, odnosno sa stranih tržišta. Krka, Knuth, BAG, RLVD, Kenty Adria, Meddox, Air Serbia, Apsolon - samo su neki od klijenata s kojima surađuju.

Gledajući u posljednjih 10 godina, iza sebe imaju mnoga postignuća, a ističu da se najviše ponose doprinosima razvoju IT scene na području Slavonije te sudjelovanjem u razvoju studijskog programa Programsko inženjerstvo na Veleučilištu u Virovitici.

Iako im je sjedište u Virovitici, Factory je od 2020. godine remote-first tvrtka pa zapošljavaju ljude iz cijele Hrvatske. Trenutno imaju više od 40 zaposlenika, od kojih je čak 15 Pimcore certificiranih developera i poslovnih analitičara. U idućoj godini očekuju daljnji rast te najavljuju nastavak trenda zapošljavanja, a svojim sadašnjim i budućim zaposlenicima osiguravaju brojne pogodnosti kako bi bili što zadovoljniji na svome radnom mjestu.

Iz ove domaće IT tvrtke poručuju da za budućnost imaju velike planove te da već intenzivno rade na njihovoj realizaciji.

 

P.hr/I.B.