Tvornici cementa Nexe dodijeljena plaketa Zlatna Kuna

15. listopada 2020.

Foto: Nexe

Gospodarsko vijeće HGK Županijske komore Osijek je tvornici cementa Nexe iz Našica dodijelilo plaketu Zlatna kuna u kategoriji najuspješnijeg velikog trgovačkog društva u 2019. godini. Nakon nagrade Hrvatskih izvoznika Zlatni ključ za najboljeg izvoznika u Mađarsku u 2019. godini, te nominacije za najboljeg izvoznika u Srbiju i Bosnu i Hercegovinu, priznanje Zlatna kuna dodatna je potvrda izvrsnih rezultata poslovanja u 2019. godini.

"Biti u biranom društvu najuspješnijih tvrtki uvijek je velika čast i poticaj za budućnost. U ime Nexe zahvalio bih se Županijskoj komori Osijek na prepoznavanju značaja ostvarenih pokazatelja poslovanja naše tvrtke, kao rezultat rada naših 427 zaposlenika. Nexe kao najveća tvrtka u poslovnom sustavu Nexe Grupe, 2019. godinu pamtit će po odličnim rezultatima poslovanja, a koja su u 2020. okrunjena priznanjima, na što smo iznimno ponosni", izjavio je predsjednik Uprave Nexe Stjepan Ergović.

Predsjednik Uprave NEXE d.d. Stjepan Ergović i predsjednik HGK ŽK Osijek Zoran Kovačević. Stjepan Ergović i Zoran Kovačević/Foto: Nexe

Inače, u 2019. godini tvrtka je ostvarila rast prihoda od prodaje cementa i Namala od 13 posto u odnosu na 2018., a drugi put u svojoj povijesti tvornica cementa u Našicama je proizvela više od milijun tona cementa i Namala – prvi puta takav proizvodni rezultat zabilježen je još 2008. godine. 

Tijekom protekle godine ukupne investicije iznosile su gotovo 40 milijuna kuna, a bile su usmjerene na poboljšanje tehnologije, povećanje energetske učinkovitosti u proizvodnji i unapređenje procesa.

Prošlu je godinu obilježilo i provedeno investicijsko ulaganje u novu liniju za uvrećavanje cementa koju odlikuje minimaliziranje rasipanja cementa prilikom paletizacije, pri utovaru i istovaru, i općenito prilikom manipulacije proizvodom čime se osigurava čišći radni okoliš.

U ovoj godini nastavljene su aktivnosti s ciljem povećanja udjela alternativnih goriva izgradnjom postrojenja za doziranje RDF-a na pretkalcinator. U planovima je i skladište RDF-a s postrojenjem za prihvat i obradu alternativnih goriva, kao i projekt bypass-a rotacijske peći. Aktualni pokazatelji poslovanja za 9 mjeseci 2020. pokazuju da je Nexe na dobrom putu da i ova poslovna godina ostane zabilježena kao jedna od uspješnijih.

 

P.hr/I.G