Turisthotel obilježio 40 godina Zaton Holiday Resorta uz najavu novih investicija

16. rujna 2022.

Foto: Shutterstock

Uz najavu novih investicija od 120 milijuna kuna u 2023., zadarska kompanija Turisthotel svečano je obilježila 40 godina svoga turističkog naselja Zaton Holiday Resorts.

Taj je resort, kako je rečeno na svečanosti, među 30 je najboljih kampova u Europi, a godinama nosi i najviše oznake i preporuke njemačkog autokluba ADAC. U 40 godina to je naselje od nekoliko desetaka kreveta naraslo na njih 8.000 u apartmanima i kampu s mobilnim kućicama i parcelama, a ovog su ljeta imali popunjenost iznad 90 posto.

"Nakon odličnog ljeta, sredinom rujna bilo je dana da nemamo nijedno slobodno mjesto, a i najave do kraja naše sezone, do početka listopada, kada i zatvaramo, izvrsne su i vjerujemo da će i financijski ova godina biti bolja od 2019.", istaknuo je direktor marketinga resorta Frane Skoblar.

Više od 90 posto gostiju su im stranci, u kampu i više, oko 95 posto, a cijene su ove godine podigli, što planiraju za mali postotak i za 2023. zbog porasta svih troškova. Potražnja je, napominju, i dalje visoka te vjeruju i da će bez nekih vanjskih jačih utjecaja i 2023. biti uspješna.

Skoblar i nova predsjednica Uprave Turishotela (od početka ove sezone) Meri Matešić Sičić suglasni su kako su u svemu najvažniji ljudi te kvaliteta i usluge i ponude, na čemu ustrajavaju u Zatonu sve godine, i za čime idu i nove investicije.

"Planiramo nova ulaganja u idućih tri do pet godina u obnovu i uređenje Zatona, nove sportske sadržaje i hotel u naselju, kao i u preuređenje našega zadarskog hostela na Forumu u hotel", najavila je uz ostalo Matešić Sičić zahvalivši svim zaposlenima i partnerima na trudu i suradnji, ističući njihovu važnost za stabilnost i uspjeh poslovanja.

Priznanja najzaslužnijima

Dodijelila je i priznanja dugogodišnjim zaposlenicima, među kojima i 'kreatoru' naselja i dugogodišnjem predsjedniku Uprave, a sada Nadzornog odbora Frani Skoblaru, koji je kratko poručio da je "lijepo kad imaš dobar tim i dobre ljude oko sebe koji mogu i znaju preuzeti i razvijati posao”.

Kako je naselje Zaton naslonjen na Nin, gradonačelnik tog grada Emil Čurko najavio je nove zajedničke razvojne suradnje, dok je župan Zadarske županije Božidar Longin čestitao toj kompaniji na modelu poslovanja i sustavnom ulaganju u kvalitetu i sadržaje podsjetivši da je Zaton od davnina privlačan za posjet.

Na svečanosti je bio i zadarski gradonačelnik Branko Dukić, mnogi hotelijeri i drugi uzvanici, a sve je održano u zadarskoj Palači Providur (u kojoj je nekada bila Turisthotelova agencija) jer je u Zatonu bilo nevrijeme.

Hina.hr/P.hr