TUI zbog klimatskih promjena razmatra nove destinacije i produživanje sezone

9. kolovoza 2023.

Foto: Shutterstock

Sezona putovanja mogla bi započinjati prije, u proljeće, i završavati ujesen, s obzirom na to da klimatske promjene utječu na navike turista, priopćio je u srijedu njemački turoperator TUI.

Izvršni direktor TUI-ja Sebastian Ebel iznio je svoja razmatranja o smjeru kompanije u budućnosti, usred ljeta koje su obilježile ekstremne vremenske prilike diljem južne Europe te nakon što je najavio da bi kompanija mogla računati na 25 milijuna eura troškova povezanih sa šumskim požarima na grčkom Rodosu.

To je potaknulo kompaniju da razmotri uvođenje osiguranja za svoje klijente koji putuju na odredišta koja bi mogla biti pogođena događajima povezanim s klimatskim promjenama, poput šumskih požara, rekao je Ebel.

No, klimatske promjene također bi mogle donijeti pogodnosti za turoperatora produžujući sezonu i otvarajući nova odredišta.

Ebel je napomenuo je da TUI putuje u Grčku do sredine studenoga, no razmatraju bi li ostavili sezonu otvorenom sve do kraja godine, do Božića ili čak nakon njega. 

Dodao je da će fokus biti na novim destinacijama u nordijskim zemljama, obalama Belgije i Poljske jer turisti traže hladniju klimu.

"To nam daje više mogućnosti za rast", rekao je.

 

Hina/P.hr