Trodnevni Rijeka Boat Show okupio brojne zaljubljenike u nautiku

28. rujna 2020.

Foto: Rijeka Boat Show

Proteklog je vikenda na Gatu Karoline Riječke održan Rijeka Boat Show, sajam nautike s dugogodišnjom tradicijom. Da je Rijeka konačno dobila nautički sadržaj kakav grad koji teče i zaslužuje, dokazao je velik interes posjetitelja koji su, unatoč lošem vremenu, obilazili sajamski prostor na čak 5.000 metara četvornih.

Unatoč pandemiji koronavirusa, organizatori Rijeka Boat Showa i ove su godine uspjeli okupiti velik broj izlagača koji su predstavili hrvatsku malu brodogradnju, plovila inozemne proizvodnje te prateću opremu za nautiku.

Brojna plovila na kopnu, ali i u moru izazvala su velik interes čemu svjedoče brojna prodana plovila te mnoge održane testne vožnje koje će potencijalno rezultirati povećanjem prodaje.

Sajam je upotpunio prigodan program Visoke poslovne škole PAR koja je tijekom tri dana, u suradnji s partnerima, vodila gastroradionice, ali i predstavila pripremu koktela iznenađenja te gostima pružila "riječki pogled kroz vinsku čašu".

"Zahvaljujemo svim izlagačima, partnerima i gradu Rijeci što su bili s nama i u ovoj izazovnoj godini. Svakako veseli zadovoljstvo izlagača koji su već sada najavili povratak i sljedeće godine", rekao je Ivan Črnjarić, direktor sajma.

Prvi put u istom terminu održalo se i 21. izdanje Fiumanke, koja je okupila respektabilan broj jedrilica.

 

P.hr/I.G.