Studenac preuzeo La-vor Trade

29. prosinca 2023.

Foto: Studenac
Maloprodajni lanac Studenac izvijestio je da je preuzeo trgovački lanac La-vor Trade, koji posluje u 16 maloprodajnih objekata na području Istre te zapošljava više od 200 zaposlenika.
 
Studenac tako 2023. završava u skladu s najavama za akvizicije, odnosno s trećom ovogodišnjom akvizicijom, nakon Špar Trgovine u kolovozu i Strahinjčice u svibnju, navodi se u priopćenju.
 
Odmah nakon preuzimanja La-vor Trade će početi postupno prelaziti pod okrilje Studenca te će kupci moći iskoristiti sve prednosti dobrosusjedske atmosfere u 109 dućana Studenca koji će sada biti rasprostranjeni po Istri.
 
Iz Studenca su uvjereni da će sinergijom nacionalne snage i lokalne prepoznatljivosti nastaviti pratiti i ispunjavati svakodnevne potrebe kupaca - lokalnog stanovništva, ali i turista.
 
"Studenac je svoju nacionalnu prisutnost počeo graditi upravo u Istri, i to preuzimanjem Istarskih supermarketa još 2019. godine", kazao je predsjednik Uprave Studenca Michal Senczuk.
 
U tih proteklih pet godina, kako je naveo, svoju su poslovnu strategiju usmjerili na izgradnju dućana susjeda, a istim smjerom planiraju i nastaviti.
 
"Poslovni uspjeh i odlični ovogodišnji rezultati Studenca potvrđuju da je na toj ideji moguće zadržati i nastaviti jačati lojalnost kupaca. Uvjereni smo da će nam naše iskustvo u Istri omogućiti daljnje učvršćivanje povezanosti s kupcima u tom dijelu Hrvatske, sada kroz mrežu La-vor Tradea", izjavio je Senczuk.
 
Iz Studenca su naveli kako će nešto više od 200 zaposlenika La-vor Tradea postupno integrirati u svoju mrežu, a ulaganjima u prodajnu mrežu, zaposlenike i modernizaciju procesa razvijat će poslovanje toga istarskog maloprodajnog lanca.
 
Dosadašnji vlasnik La-vor Tradea Igor Bodrožić kazao je kako su uspješno zaključili proces prodaje kompanije Studencu i zadovoljni su jer su za cjelokupno poslovanje zajednički pronašli rješenje za  nastavak u budućnosti.
 
"Vjerujem da će snažna tržišna pozicija Studenca, u kombinaciji s našim visokomotiviranim i predanim zaposlenicima, biti dobitna formula uspjeha", istaknuo je Bodrožić.
 
Studenac trenutačno zapošljava gotovo 6.500 djelatnika, ima više od 1.250 prodavaonica te je među vodećim maloprodajnim lancima u Hrvatskoj. Poslovni cilj Studenca je, kako navode, nastaviti širiti svoju prisutnost diljem Hrvatske, bilo da je riječ o organskom rastu ili akvizicijama.
 
 
 
 
Hina/P.hr