Tomislav Čizmić ostaje na čelu Uprave Mercatora

10. lipnja 2021.

Igor Mamuza, Draga Cukjati, Tomislav Čizmić / Foto: Mercator

Nadzorni odbor Grupe Mercator potvrdio je novi mandat Uprave Mercatora. Tomislav Čizmić kao predsjednik Uprave te Draga Cukjati i Igor Mamuza kao članovi Uprave dobili su novi četverogodišnji mandat.

Fabris Peruško, član Nadzornog odbora Mercatora i član Uprave te glavni izvršni direktor Fortenova Grupe, komentirao je kako je novi mandat Uprave Mercatora s jedne strane priznanje Upravi da je Mercator postigao ključne strateške ciljeve u posljednje četiri godine, a s druge strane da mu jamči kontinuitet upravljanja i stabilnosti.

"Prelaskom u Fortenovu Mercator je postao dio najveće maloprodajne mreže u regiji, koja će i dalje raditi u interesu zaposlenika i dobavljača, a posebno kupaca. Odvažne ciljeve koje smo si postavili postići ćemo razmjenom najboljih praksi, uspješnim prilagođavanjem brzim promjenama na tržištima te ulaganjem u prodajnu mrežu i profesionalni razvoj svojih zaposlenika", kazao je Peruško.

Čizmić se uime Uprave zahvalio Perušku i cijelome Nadzornom odboru na ukazanom povjerenju.

"Fortenova i Mercator započet će novi investicijski ciklus koji će zajamčiti daljnji uspješni razvoj Mercatora, a time i slovenskih dobavljača. Nova ulaganja bit će namijenjena ponajprije izgradnji novoga distribucijskog centra u Ljubljani, obnovi i proširenju prodajne mreže i digitalizaciji poslovanja. Nova ulaganja imat će također pozitivan utjecaj na poslovnu učinkovitost Mercatora", rekao je Tomislav Čizmić.

P.hr/B.I.