Tokić preuzima slovensku tvrtku Bartog

5. veljače 2020.

Foto: Tokić

Hrvatska tvrtka Tokić dogovorila je preuzimanje slovenskog trgovca automobilskim dijelovima Bartog, objavili su slovenski mediji.

Kako navodi ljubljansko Delo, postupak preuzimanja još vodi slovenska agencija za tržišno natjecanje. Nakon spajanja, udružena bi kompanija mogla biti ozbiljan konkurent grupi GMT za poziciju najvećeg trgovca automobilskim dijelovima u cijeloj regiji, navodi Delo te dodaje kako je u tijeku regionalno okrupnjavanje, odnosno konsolidacija toga sektora.

Tokić je obiteljsko poduzeće osnovano 1990. godine, a trenutno u Hrvatskoj ima više od 110 prodajnih mjesta i 620 zaposlenih. Slovenski Bartog, čije su vlasnice Jasna Bartolj Kotar i Darja Bartolj Umek, u 2018. ostvario je 56 milijuna eura prihoda. Ima 150 zaposlenih te 36 vlastitih poslovnica i mrežu franšiznih servisa BHS. U početku se bavio proizvodnjom, a potom se preusmjerio na trgovinu rezervnim dijelovima i počeo ubrzano rasti.

O preuzimanju za sada ne žele ništa komentirati, a direktor tvrtke Matej Umek kazao je da će javnost o svemu informirati nakon što transakcija bude okončana.

P.hr/Hina