TIS Grupa preko pet tvrtki posluje s cijelim svijetom

30. studenoga 2019.

Ivana Barać

TIS grupa, jedan od najvećih hrvatskih izvoznika softvera, nedavno je proslavila 30. rođendan. Imaju pet tvrtki u tri zemlje - Hrvatskoj, Sloveniji i Velikoj Britaniji, a njihova IT rješenja i usluge koriste klijenti u cijelom svijetu.

Od prvih dana poslovanja, kada je u tvrtki bilo 5-6 ljudi, puno se toga promijenilo pa i sam broj zaposlenih - danas ih je preko 120.

Gledano po sektorima, najviše rade za financijski sektor, javnu upravu, telekomunikacije i logistiku. Između ostalog, razvijaju integracijske projekte za četiri najveće britanske banke, a jedan od klijenata im je i Ball Corporation, vodeći europski proizvođač limenki.

Prihod TIS Grupe prošle godine iznosio je 32 milijuna kuna, a dobit oko dva milijuna kuna. Ove godine očekuju rast prihoda od 20 posto  i dobiti od oko 300 posto. Jedan od izazova s kojim se suočavaju u poslovanju je stručni kadar, kojeg posebno nedostaje u IT industriji.

Uz svjesnost da je osnaživanje zaposlenika ključ uspjeha i zalog za budućnost, TIS Grupa će sigurno lakše grabiti nove prilike i poslove kojih na zahtjevnom globalnom tržištu ne nedostaje.