Terme Tuhelj osvojile EDEN Inovacijsku nagradu

15. travnja 2019.

Terme Tuhelj

Terme Tuhelj osvojile su nagradu EDEN, koja im je dodijeljena u rumunjskom gradu Piatra Neamtu. EDEN Inovacijska nagrada za 2019. dodijeljena im je za Senior Challenge, najbolji program namijenjen srebrnoj generaciji. Aktivan odmor u zrelijoj dobi postao je način života, pa su destinacije s inovativnim programima za umirovljenike sve traženije. Programi Terma Tuhelj za srebrnu generaciju temelje se na plivanju koje jača kardiovaskularni sustav i održava formu, ljekovitom termalnom blatu koje dubinski čisti kožu, učvršćuje je, osvježava i obnavlja, programima u sauni, sjajnim za opuštanje i detoksikaciju te aktivnostima u prirodi. Redovite šetnje i biciklizam uz upoznavanje prirodnih ljepota i kulturne baštine Hrvatskog zagorja poseban su doživljaj za sve goste.

"Aktivan odmor za srebrnu generaciju temelji se na kombinaciji vitalne prehrane i aktivnosti. Jutro započinje kućnim ritualom koji sadrži trominutne vježbe za buđenje vitalne energije savršene za početak dana. Gosti biraju hranu označenu jabukom koja sadrži najbolju kombinaciju nutritivnih elemenata te zdrave lokalne zagorske namirnice. Naglasak je i na aktivnostima u termalnoj vodi poput aqua aerobica, vježbi s fizioterapeutom i rekvizitima. Atraktivnom ponudom zagorske terme predstavljaju primjer dobre prakse u razvoju održivog turizma, a održivi turizam i izvrsnost u fokusu su EDEN mreže koja promiče novi način putovanja u Europi baziran na cjelokupnom doživljaju destinacije, a ne samo na turističkim i zabavnim programima", istknuo je Vasja Čretnik, direktor Terma Tuhelj.

EDEN Inovacijska nagrada za 2019. dodijeljena je u rumunjskom gradu Piatra Neamtu u sklopu 13. sastanka europske EDEN mreže na kojem se okupilo pedesetak sudionika iz 12 europskih zemalja. Među njima su bili Slavija Jačan Obratov, direktorica Sektora za sustav turističkih zajednica i razvoj proizvoda Hrvatske turističke zajednice, Ivana Karuza, voditeljica Odjela za EU projekte Hrvatske turističke zajednice i Frano Herendija, direktor TZ Konavle. 

Projekt EDEN pokrenula je 2006. godine Europska komisija u zemljama članicama radi toga da se stvori europska mreža najljepših destinacija održivog turizma te da se promoviraju nove netradicionalne i turistički manje razvijene destinacije. Svrha je projekta promovirati turistički manje razvijene destinacije pod sloganom "Otkrijte skrivena blaga Europe", nagraditi održive oblike turizma, ukazati na raznolikosti i kvalitetu te suzbiti sezonalnost. Sve destinacije izvrsnosti, i nacionalni pobjednici i svi finalisti nacionalnih izbora, potpisuju Memorandum razumijevanja, odnosno Deklaraciju o europskoj mreži destinacija izvrsnosti za održivi turizam kojom se obvezuju na suradnju te razmjenu znanja i informacija o razvoju turizma.

Jozo Vrdoljak