Spojili se Telemach Hrvatska i Telemach Slovenija

12. lipnja 2021.

Foto: United grupa

United Grupa objavila je da se Telemach Slovenija i Telemach Hrvatska spajaju u jedinstvenu skupinu koju vodi Adrian Ježina trenutni izvršni direktor Telemach Slovenija.

Budući je Hrvatska na putu da postane potpuno konvergentno tržište za United Grupu, a Slovenija već u cijelosti konvergira i raste u svim segmentima, logično je povezati ta dva tržišta kroz jedinstvenu upravu, navodi se u priopćenju Grupe unutar koje u Hrvatskoj djeluje telekom operater Telemach Hrvatska, televizije i portali Sport Klub i N1, Nova TV, Doma TV kao i portal dnevnik.hr.

Adrian Ježina započeo je svoju karijeru u Hrvatskoj gdje je radio 15 godina, a u svom dugogodišnjem profesionalnom iskustvu u telekomunikacijskoj industriji, proveo je dva desetljeća na vodećim pozicijama.

Adrian Ježina Adrian Ježina/Foto: Telemach Slovenija

Pridružio se United Grupi 2017. godine i pod njegovim je vodstvom Telemach Slovenija postala lider u širokopojasnom internetu u toj zemlji. Također, kompanija je jedan od rijetkh alternativnih operatora u Europi koji je pretekao bivšeg monopolistu na tržištu.

Telemach Slovenija uspješno je povećala svoj tržišni udio u mobilnim komunikacijama na oko 25 posto i vodeći je pružatelj video usluga u Sloveniji. Ježina će upravljati kompanijama na oba tržišta, predan osiguravanju kontinuirane izvrsnosti u Sloveniji i daljnjoj transformaciji u Hrvatskoj, istie se u priopćenju.

Viktor Pavlinić, dosadašnji izvršni direktor Telemach Hrvatska, zajedničkom odlukom se povlači sa svoje funkcije. Pavlinić, kojem se Izvršni odbor United Grupe zahvaljuje na njegovom vodstvu.

Viktor Pavlinić Viktor Pavlinić/ Foto: Josip Regović

Grupi se pridružio 2019. godine po preuzimanju kompanije, vodio je Tele2 kroz uspješan proces preuzimanja i integracije u United Grupu i od presudnog je značaja za sve rezultate kompanije, rebranding u Telemach Hrvatska, uvođenje fiksnih usluga i nove mobilne ponude, zaključuje se u priopćenju.

P.hr/I.B.