Telemach Hrvatska prvi gradi 10 giga optičku mrežu

16. rujna 2021.

Telemach Hrvatska intenzivno radi na izgradnji svoje 10 giga optičke mreže i 5G tehnologije. Predsjednik Uprave Telemacha Hrvatska i Slovenija Adrian Ježina u posljednjih godinu dana, otkako je Telemach dio United Grupe, rekao je da je započeo ulagački ciklus od 1,7 milijardi kuna.

"Telemach je došao u Hrvatsku postati lider. Operator smo koji ispunjava svoja obećanja te s ponosom možemo reći da će 10 giga optička mreža koju gradimo biti uvjerljivo najbrža u Europi", rekao je Ježina te istaknuo kako je, ako se radi o tehnologiji, usporediva s onom u Južnoj Koreji.

Već se sad korisnici u Novom Zagrebu imaju priliku koristiti 10 giga optičkom mrežom, a u planu je i njeno daljnje širenje.

Ježina je istaknuo kako im rast poslovanja prati i znatan porast broja zaposlenika, od čak 59 posto u posljednjih godinu i pol, otkako je ovaj operator postao dijelom United Grupe.

Uz fiksnu mrežu, Telemach intenzivno nadograđuje i postojeću mobilnu mrežu 4G te uvodi mrežu 5G.

Kad je riječ o zaključenju transakcije kupnje Optima Telekoma, Ježina ističe kako su pred njima još određena regulatorna odobrenja te očekuje kako će to biti završeno za nekoliko mjeseci, odnosno do kraja godine.

Ilijana Grgić / Franjo Maltar