Telefónica Tech preuzela BE-terna Grupu

11. svibnja 2022.

Foto: Telefónica Tech

Društvo Telefónica Tech preuzelo je BE-terna Grupu, odnosno sve udjele od Deutsche Private Equity koje je imao u BE-terni te od drugih manjinskih dioničara. 

BE-terna ima više od tisuću zaposlenika u Njemačkoj, Austriji, Švicarskoj, Hrvatskoj, Sloveniji, Srbiji, Nizozemskoj, Danskoj, Švedskoj i Norveškoj te je lani ostvarila godišnji promet od 121 milijuna eura.

"Ovo je ključna prekretnica na zacrtanom putu BE-terna Grupe i zahvaljujemo društvu Deutsche Private Equity, a posebno Franku Muelleru, partneru i izvršnom direktoru, na neprocjenjivoj podršci koju su nam u posljednje tri godine pružili kako bismo došli do točke na kojoj se nalazimo danas. To što smo postali dio društva Telefónica Tech logičan je sljedeći korak u razvoju BE-terna Grupe. Od osnutka smo nastojali biti stabilan i pouzdan dugoročni partner svojim klijentima. Mnogi klijenti trenutačno sve više dijelova poslovanja prebacuju u oblak. Kombiniranjem naših postojećih rješenja s ponudom društva Telefónica Tech stvaramo portfelj rješenja koji idealno podržava tu transformaciju", rekao je Christian Kranebitter, osnivač BE-terna Grupe.

Finalizacija preuzimanja očekuje se u sljedećim tjednima

Potpora društva omogućit će BE-terni znatna strateška i dugoročna ulaganja u zapošljavanje i razvoj te dodatno ojačati njezin tržišni položaj. Preuzimanje također pokazuje da investitori vjeruju u sposobnost BE-terne da provodi velike projekte digitalizacije.

"Ponude društva Telefonica Tech i BE-terna Grupe vrlo su komplementarne. Osnažit će nas služenje postojećim i novim klijentima sa svim ključnim tehnologijama i rješenjima potrebnima za dizajniranje i isporuku uspješne strategije digitalizacije te upravljanje njome", rekao je Bernhard Lang, glavni izvršni direktor BE-terna Grupe.

Finalizacija preuzimanja očekuje se u sljedećim tjednima, nakon odobrenja njemačkog tijela nadležnoga za zaštitu tržišnog natjecanja.

P.hr/I.G.