Tech Data otvorila tvrtke kćeri u Zagrebu i Ljubljani

17. srpnja 2019.

Foto: Tech Data

Vodeći svjetski distributer informacijskih tehnologija Tech Data, zbog rasta poslovanja, osnovao je tvrtke kćeri u Hrvatskoj i Sloveniji. Tech Data Distribution Croatia  i Tech Data distribucija tehnologije pridružile su se 23-ima tvrtkama kćerima u Europi preko kojih Tech Data opskrbljuje više od 65.000 klijenata najsuvremenijim informacijskim rješenjima i uslugama. Na ovaj je način tvrtka zaokružila svoju strategiju IT-distributera budućnosti, te želi na svim tržištima iskoristiti vrijednost cjelokupne ponude, rastući i razvijajući tehnologije sljedeće generacije, IoT (Internet stvari), računarstvo u oblaku, sigurnost i analitiku.

"Tech Data, odnosno povezana društva, žele našim partnerima i krajnjim kupcima osigurati još jednostavnije poslovanje, uz povećanje kvalitete naših usluga", rekao je direktor prodaje Tech Data Peter Bartha.

Tech Data bilježi u regiji brzi rast, zbog povećanih ulaganja u IT, ali i zbog povećanja broja poslovnih partnera, te prihoda koji su se u 2018. godini uvećali za 20 posto u odnosu na prijašnju godinu.

"Nedavno smo u Umagu održali naš godišnji događaj za partnere gdje je više od stotinu sudionika iz regije imalo mogućnost čuti najnovije informacije o digitalizaciji, računarstvu u oblaku, podatkovnoj analitici, kibernetičkoj sigurnosti i trendovima industrije 4.0 od stručnjaka iz Tech Date kao i vendora iz cijele Europe. Trenutno je naša profesionalna mreža šira od samog IT sektora jer surađujemo s industrijskim tvrtkama kako bismo mogli razumjeti tržišne potrebe i izazove", rekao je, direktor Tech Data Distribution Croatia Ivica Brnadić.

Ivica Brnadić Ivica Brnadić

Tech Data posljednjih godina ubrzano širi mrežu poslovnih partnera, a njihove usluge  obuhvaćaju tehničku podršku, marketinške i edukacijske programe, upravljanje životnim ciklusom uređaja i njihove rentabilnosti, tehnologije kao usluge i naprednu logistiku. Istodobno osigurava i internetsku platformu za nabavu programske opreme i aplikacija za rad u oblaku.

P.hr/I.Grgić