Team building na malo drukčiji način

23. siječnja 2020.

Foto: BBL

Business basketball league poslovno je košarkaško natjecanje, kroz koje je tvrtkama omogućeno da pruže svojim zaposlenicima ponešto drugačiji oblik team buldinga. U tijeku je sedmo kolo druge sezone, a već za koji mjesec priprema se novi turnir.

Prva sezona Business basketball league započela je u listopadu 2018., a završila u travnju 2019. U njoj su sudjelovale ekipe ABB, Atlantic Grupa, Ernst & Young, Inter–net, KPMG, Pevec, PWC Hrvatska, RWE Energija, SportMixta i Visage Technologies. Nakon deset kola, utakmica razigravanja, polufinalnih utakmica te utakmice za treće mjesto, za samo smo finale bila je pripremljena spektakularna završnica. Druga sezona počela je listopadu 2019., a u njoj su, uz stare, zaigrale i tri nove ekipe: Končar, Zagrebačka filharmonija i Inspekt. Dosad je odigrano šest kola.

Prošle su sezone najveći rivali bile ekipe Ernst&Young i RWE Energija (koja je u međuvremenu promijenila ime u E.ON). Iako do finala bez poraza, Ernst&Young ipak je izgubio od ekipe RWE Energija. Očekivanja su od te ekipe upravo zato ove sezone jako velika, ali u šestome kolu na ljestvici ih je prestigla ekipa Visage Technologies. Svladavši ekipu Zagrebačka filharmonija 65:29, Luka Orsag, MVP utakmice, samo je kratko poručio da unaprijed čestitaju na borbi svim budućim poraženim ekipama.

BBL

Visage Technologies nije jedina ekipa koja je ugrozila poziciju prošlogodišnje visokoplasirane ekipe: ekipa Končar, do subote 18. siječnja kada se igrala zaostala utakmica drugoga kola, bila je tek peta na ljestvici ukupnoga poretka, ali je uspjela svladati ekipu koja je prošle sezone imala najviše pobjeda, Ernst & Young. Tijesno, 61:54, ali dovoljno da zauzmu četvrto mjesto te preteknu ekipu koja je već najavila da ove godine ima namjeru pobijediti prošlogodišnje najveće protivnike.

košarka BBL

Ali tu iznenađenjima nije kraj: ekipa Inspekt došla je do svoje prve pobjede. Ekipu PwC Hrvatska svladala je 67:50, a uime MVP-a utakmice Marina Pavelića izjavu je dala njihova jedina igračica Sofia Kraljić. Pevec Roosters učvrstio je svoju poziciju trećega mjesta na ljestvici pobijedivši ekipu Inter-net 44:31. Za MVP-a utakmice proglašen je Mario Kelava, njihov najčešće proglašavan igrač i prošlogodišnji najbolji skakač cijele sezone.

Što nas očekuje dalje?

Još više nego prošle sezone, očito je da će do posljednjega trenutka biti teško nabaciti okladu o novim pobjednicima. Zato – ne propustite utakmice sedmoga kola koje će se igrati u subotu, 25. siječnja u Boćarskom domu, od 10 sati.

Osjetite li i vi želju odmjeriti snage s drugim tvrtkama – ne brinite se, već za koji mjesec priprema se novi turnir. Više informacija može se naći na web-stranicama lige, Facebook stranici te Instagram i LinkedIn profilu.

raspored bll

tablica bbl

 

P.hr/K.S.