Suradnja FSB-a i Siemens Energyja

7. listopada 2021.

Laura Musić, Boris Miljavac i Dubravko Majetić / Foto: Siemens Energy

Dekan Fakulteta strojarstva i brodogradnje Sveučilišta u Zagrebu Dubravko Majetić i Uprava Siemens Energyja u Hrvatskoj, koju predstavljaju predsjednik Uprave Boris Miljavac i članica Uprave Laura Musić, potpisali su Sporazum o suradnji na istraživačkim, razvojnim i obrazovnim projektima.

Tim su sporazumom definirana načela dugoročne suradnje između FSB-a i Siemens Energyja na svim područjima od zajedničkog interesa, što posebno uključuje zajedničko prijavljivanje znanstvenoistraživačkih projekata na međunarodne i domaće izvore financiranja te zajednički nastup prema gospodarstvu i javnim ustanovama u vezi s istraživanjem.

U priopćenju kompanije pojašnjava se da se sporazum također odnosi i na stručni rad te obrazovanje, planiranje i provođenje znanstvenoistraživačkog rada, korištenje opremom i laboratorijem FSB-a i partnera radi realizacije istraživačkog i nastavnog rada te na donošenje prijedloga za osuvremenjivanje nastavnih programa i istraživačkih laboratorija. Usto, suradnja podrazumijeva i organiziranje i održavanje znanstvenih i stručnih skupova, gostujućih i pozvanih predavanja te svih oblika znanstvenog i stručnog usavršavanja koji su od interesa za oba partnera.

"Fakultet strojarstva i brodogradnje Sveučilišta u Zagrebu počašćen je interesom tvrtke Siemens Energy za znanstvenu, nastavnu i stručnu suradnju. Sigurni smo da ćemo zajedničkim snagama snažno pridonositi razvoju struke, znanstvenog rada te posebno kompetencija naših studenata. Jednako tako vjerujemo da ćemo kao Fakultet pridonositi i razvoju ove vodeće tvrtke u energetskom segmentu, a u konačnici i boljitku društva u cjelini", komentirao je dekan Majetić.

Predsjednik Uprave Siemens Energyja Miljavac smatra da je izuzetno važno da hrvatske institucije visokog obrazovanja i globalno vodeće kompanije u energetskom sektoru surađuju na širokom spektru tema jer na taj način zajednički podupiru razvoj znanosti, u čemu, zaključuje, leže snaga i budućnost.

P.hr/I.B.