Stvorena najveća regionalna grupacija specijalizirana za računovodstvo

19. studenoga 2020.

Foto: Pixabay

Hrvatska tvrtka specijalizirana za računovodstvene usluge Data-Link spojila se s holdingom Unija, slovenskom računovodstvenom kućom koja je prisutna u šest zemalja regije, čime je stvorena najveća regionalna grupacija specijalizirana za računovodstvene usluge s godišnjim prihodima većim od 10 milijuna eura. Grupacija sad izravno zapošljava više od 250 stručnjaka, a uz zemlje regije, putem ekskluzivne partnerske mreže prisutna je i u osam zemalja središnje i istočne Europe.

Kompanija će na hrvatskom tržištu raditi pod imenom Data-Link Unija i imat će više od  80 zaposlenih. Spajanje Data-Linka i Unije značit će i kombiniranje najboljih praksi dviju kompanija, ali i mogućnost za veće investicije u nove tehnologije i poslovna rješenja.

"Pred našom industrijom značajne su promjene koje moramo uspješno implementirati u svoje poslovanje. Tehnologija već danas omogućuje gotovo potpunu automatizaciju jednostavnijih knjigovodstvenih zadataka, što će omogućiti računovođama da više vremena i znanja posvete dubinskim analizama poslovanja klijenata i preuzimanju savjetodavne uloge. Data-Link je u cijelom svojem razvoju bio inovativan i među predvodnicima u implementaciji tehnoloških novosti, a ulaskom u Unija grupu prije svega želimo zadržati tu viziju i dalje. Želimo našim klijentima omogućiti ono najbolje i najkvalitetnije što se na tržištu može dobiti, a istodobno svojim vrijednim zaposlenicima, koji su najveća vrijednost Data-Linka i cijele Unija grupe, omogućiti nužna znanja i sposobnosti kako bi bili potpuno spremni za računovodstvo nove generacije", rekao je Tomislav Urbić, predsjednik Uprave Data-Link Unije, istaknuvši kako je ovo put prema ostvarenju vizije kojom se tradicionalno računovodstvo približava potrebama modernog doba.

Tomislav Urbic Tomislav Urbić / Foto: Data-Link Unija

Unija holding je međunarodna tvrtka osnovana u Sloveniji 1992. godine trenutno posluje na 14 tržišta, ostvarujući oko osam milijuna eura prihoda na godinu.

"Potencijal je ogroman, mi sada imamo udjel od oko jedan posto, a kako se tržište i industrija računovodstva sve više mijenja, vjerujemo da će naša dosadašnja iskustva i zajednička ulaganja dovesti do boljeg rezultata", kazao je direktor Unije Miran Pikovnik, koji je istaknuo kako je cilj uz računovodstvene usluge svi više se posvetiti i razvoju  informatičkih poslovnih rješenja i poslovnog savjetovanja u regiji, uglavnom privatnom sektoru te malim i srednjim poduzećima.

Miran Pikovnik Miran Pikovnik/ Foto: Unija 

Planiraju ulaganja od dva milijuna eura

Data-Link ove godine slavi 30 godina uspješnog poslovanja i iz nekoć male obiteljske tvrtke izrasli su u lidera na području računovodstvenih usluga s više od 70 zaposlenih i godišnjim prometom od dva milijuna eura. Iz tvrtke ističu da su za taj uspjeh ponajprije zaslužni njihovi zaposlenici, dugogodišnji klijenti te tehnološka inovativnost. 

"Veseli me što ćemo svojim klijentima u budućnosti moći pružiti usluge na području 14 država CEE i Adriatic regije te da ćemo još više biti pravi savjetnici u poslovanju, omogućiti im vrhunsku kvalitetu usluge te brze, točne i prilagodljive izvještaje kao podlogu za uspješno poslovno odlučivanje. U iduće tri godine okvirno planiramo uložiti oko dva milijuna eura u tehnologije digitalizacije, automatizacije te umjetne inteligencije, u znanja i sposobnosti zaposlenika te daljnju konsolidaciju tržišta. Sve to mnogo ćemo lakše i brže ostvariti kao dio grupe nego sami, a posebno sam sretan što smo u Uniji našli pravog partnera za budućnost", ističe Tomislav Urbić navodeći kako su ove dvije tvrtke po poslovnoj kulturi i viziji razvoja tvrtki i industrije u cijelosti slične.

P.hr/I.G.