Strabag otvorio novu poslovno-pogonsku zgradu

9. rujna 2021.

Foto: Strabag

Na nešto više od 2.000 četvornih metara, u sklopu asfaltne baze u Donjoj Lomnici, Strabag kao jedna od vodećih građevinskih tvrtki u Hrvatskoj otvorio je novu poslovno-pogonsku zgradu i dodatno se pozicionirao u okolici Zagreba i Zagrebačkoj županiji. Zgrada je izgrađena u neposrednoj blizini asfaltne baze koja je u pogon puštena u svibnju 2020. godine i deveta je baza koju Strabag ima u Hrvatskoj. Riječ je o ukupnoj investiciji od gotovo 10 milijuna eura.

"Otvaranjem nove poslovne zgrade završili smo strateški projekt koji će svakako olakšati i unaprijediti svakodnevno poslovanje kompanije, koja kontinuirano radi na nizu ključnih infrastrukturnih i najzahtjevnijih građevinskih pothvata u Hrvatskoj. Ulaganja poput ovog, u asfaltnu bazu, popratne zgrade i pogone te zapošljavanje novih ljudi i širenje proizvodnje, vidimo kao logičan korak rasta i razvoja kompanije", rekao je povodom otvaranja zgrade u Donjoj Lomnici direktor Strabaga Veljko Nižetić.

U zgradi je pored uredskih prostora za zaposlenike smješten središnji laboratorij za kontrolu kvalitete betona, asfalta i ostalih materijala koji se rabe u gradnji te centralna radionica za popravak i održavanje građevinskih strojeva.

P.hr/I.G.